3 tips om jouw kledingkast zomerproof te maken!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nu de zomer snel nadert, zijn we massaal op zoek naar manieren om onze huis en tuin zomerproof te maken. Maar heb je ook wel eens naar je kledingkast gekeken? De zomer betekent immers ook dat we (hopelijk) van zeer hoge temperaturen en zonnige weersomstandigheden kunnen genieten. Maak daarom ruimte voor topjes, rokjes en zomerjurkjes! Is jouw garderobe al klaar voor de zomer? Kan je nu al niet meer wachten op de zomer of heb je nog wel even tijd nodig om jouw kledingkast zomerproof te maken? Wij geven je 3 handige tips, zodat ook jouw kledingkast klaar voor de zomer is!

1.         Ruim op

Heb je nog een H&M kortingscode liggen en sta je al te springen om deze te gebruiken? Zijn er al een aantal items die je dolgraag wilt aanschaffen? Wacht dan nog heel even en ruim eerst je kledingkast goed op.

Als de seizoenen weer wisselen is het hoog tijd om je kledingkast goed op te ruimen. Niet alleen om ruimte te maken voor de nieuwe garderobe, maar ook om uit te zoeken welke kleding niet meer gedragen wordt of niet meer past. Zo voorkom je een overvolle kledingkast en weet je precies wat je in huis hebt. Gooi de ‘afgedankte’ kledingstukken niet direct weg, maar geef ze weg of breng ze naar de kringloop. Je kunt ze ook voor kleine prijsjes doorverkopen, zodat je van het verdiende geld weer nieuwe kledingstukken kunt kopen.

keldingkast opruimen

2.         Maak een lijstje

Maak voordat je gaat shoppen eerst een lijstje. Dit is eigenlijk te vergelijken met het boodschappenlijstje dat je maakt voordat je naar de supermarkt gaat. Als je zonder lijstje vertrekt, kom je vaak met veel onnodige spullen terug. Hierdoor ben je meer geld kwijt dan nodig is. Dit is ook het geval bij het shoppen voor kleding. Als je zonder lijstje van musthaves gaat shoppen, is de kans groot dat je onnodige kleding koopt. Misschien zelfs wel items die achterin je kast lagen. Zonde, nietwaar? Ruim daarom eerst je kast goed op en maak daarna een lijstje van kleding die nodig gekocht moeten worden. Zo weet je zeker dat je de met de juiste spullen thuiskomt.

3.         Tips voor het kopen van een nieuwe zomergarderobe

Ben je echt toe aan een geheel nieuwe zomergarderobe? Dan is het allereerst verstandig om de koopjes af te wachten of kortingscodes en vouchers te gebruiken. Een geheel nieuwe garderobe kan immers flink in de papieren lopen en daar moet je wel op berekend zijn. Haal daarom eerst enkel de essentials en koop eventueel later in het seizoen nog wat extra’s, zo bespaar je eenvoudig wat geld.

Hou er daarnaast ook rekening mee dat het in de zomer niet altijd ontzettend mooi weer is. Soms kunnen we genieten van prachtig weer en is een rokje en topje voldoende. Op andere dagen twijfel je zelfs of je je winterjas er weer bij moet pakken. Koop daarom niet alleen korte mouwen en rokjes, maar ga ook uit van wat koeler weer. Je kunt bijvoorbeeld wat extra geld in een warm vest investeren, zodat je je nieuwe kleding ook op koelere dagen gewoon kunt dragen.

Share.

About Author

Leave A Reply