4 redenen om voor een kwalitatief T-shirt te kiezen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om voor duurzame en eerlijke kleding te kiezen. We kijken steeds vaker neer op confectiezaken die enkel voor massaproductie kiezen om zo de prijzen laag te houden. Het is inderdaad zo dat een duurzaam shirt over het algemeen een stuk duurder is dan een ‘normaal’ T-shirt. Waarom zou je dan toch voor één kwalitatief shirt kiezen, als je voor dezelfde prijs wellicht tientallen gewone shirts aan kunt schaffen?

Kiezen voor kwaliteit en comfort heeft voor ons de voorkeur boven goedkope shirts. Een BALR shirt staat voor kwaliteit, voor uniciteit en bovenal: een eerlijke prijs. Er zijn dan ook verschillende redenen om toch voor deze kwalitatieve T-shirts te kiezen. Wij zetten de belangrijkste 4 voor jou op een rijtje.BALR shirt s

1.    Uniciteit

Kleding maakt de man (of de vrouw)! Daarom wil je natuurlijk wel over enige uniciteit beschikken. Jij bent immers een heel ander persoon dan je buurman. Dan wil je toch niet over dezelfde kleding beschikken? Toch loopt 50% van de Nederlanders in dezelfde basic shirts. Ze kiezen vaak simpelweg de goedkoopste optie. Het is toch maar een T-shirt?

Enkel een T-shirt? Als je goed nadenkt weet je dat een shirt veel meer is dan dat. Een shirt vormt de basis van jouw gehele outfit. Deze bepaalt of jij lekker in je vel zit. Of je je comfortabel voelt in je eigen kleding. Het is daarom ontzettend belangrijk om ieder T-shirt met zorg uit te kiezen. Door te kiezen voor uniciteit, kwaliteit en comfort, maak jij direct een statement met jouw outfitkeuze.

2.    Eerlijke productiewijze

Bij massaproductie is er vaak sprake van onmenselijke werkomstandigheden. Deze shirts worden vaak in het buitenland geproduceerd om de kosten zo laag mogelijk te houden. De arbeiders krijgen een zeer laag salaris en ze werken vaak in barre omstandigheden. Zolang mensen massaal voor goedkopere shirts blijven kiezen, zullen wij deze oneerlijke omstandigheden in stand houden. Door te kiezen voor kwalitatieve T-shirts verhoog je de vraag naar een eerlijke productiewijze. Zo draag jij je steentje bij aan verbeterde werkomstandigheden van arbeiders in het buitenland.

3.    Hoger comfort

Voor comfort betaal je logischerwijs ook een hogere prijs. Comfortabele T-shirts worden meestal van andere materiaalsoorten gemaakt dan de goedkopere T-shirts die je in iedere confectiezaak kunt kopen. Deze materiaalsoorten dragen niet alleen bij aan het comfort, maar ook aan de belasting van het milieu. Hierdoor sla jij dus eigenlijk twee vliegen in één klap. Je draagt niet alleen je steentje bij aan het milieu, maar geniet ook van een veel hoger draagcomfort. Daar willen we natuurlijk best wat extra geld aan uitgeven!Hoger comfort

4.    Meer variatie

Geen mens is hetzelfde. Dat geldt natuurlijk ook voor diens smaak. Waar de één dol is op opvallende prints, zal de ander juist de voorkeur geven aan een basic shirt. Wat jouw voorkeur ook is. Als je kiest voor een kwalitatief T-shirt, beschik je over alle variatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Ga je voor een opvallend shirt of wil je toch liever over een basic shirt beschikken om jouw outfit compleet te maken? Aan jou de keuze!

Share.

About Author

Leave A Reply