Alles over… gasaanstekers!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aanstekers zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. Wegwerpaanstekers, navulbare aanstekers, stormaanstekers en natuurlijk… gasaanstekers! In deze blog gaan we verder in op de werking en de voordelen van gasaanstekers. 

Eerst in het kort: wat is een gasaansteker? Een gasaansteker is een erg praktische type aansteker. Gasaanstekers zijn te herkennen aan hun lange hals. Hierdoor zijn ze veiliger dan de traditionele aansteker. Doordat de vlam van de aansteker verder van de hand verwijderd is, wordt de kans op brandwonden aanzienlijk kleiner.

Hoe is de gasaansteker ontstaan?

De geschiedenis van gasaanstekers gaat terug tot de late 19e eeuw, toen de Duitse chemicus Carl Auer von Welsbach de eerste gasaansteker uitvond. Deze eerste gasaansteker maakte gebruik van een dunne metalen draad die werd verhit tot een hoge temperatuur door een stroom van gas en zuurstof. Dit creëerde een vlam die snel en betrouwbaar kon worden gebruikt om andere gassen en brandstoffen aan te steken.

Hoe werkt een gasaansteker vandaag de dag? 

Sinds die tijd hebben gasaanstekers een lange weg afgelegd en zijn ze verder ontwikkeld met verschillende ontwerpen en functies. 

De werking van gasaanstekers is vrij eenvoudig. Ze werken op butaangas, dat wordt opgeslagen in een container in de aansteker. Wanneer je de ontstekingsknop of -hendel indrukt, wordt er gas vrijgegeven en ontsteekt een vonk de gasvlam. Dit zorgt voor een constante vlam die kan worden gebruikt om andere gassen en brandstoffen aan te steken. Sommige gasaanstekers hebben een aanpasbare vlamhoogte, zodat je de vlam kunt afstellen voor verschillende toepassingen.

Wat zijn de voordelen van gasaanstekers? 

Zoals we al kort even noemden, is het grootste voordeel van een gasaansteker de veiligheid. Doordat de vlam zich verder bevind van je hand, verklein je de kans op brandwonden. Daarnaast zijn er nog enkele andere voordelen:

  • Langere levensduur: een gasaansteker heeft meestal een langere levensduur dan bijvoorbeeld een wegwerpaansteker. Gasaanstekers kunnen meestal worden bijgevuld. 
  • Weerbestendigheid: een gasaansteker werkt ook bij harde wind en regen, terwijl traditionele lucifers en wegwerpaanstekers het vaak laten afweten. 
  • Multifunctioneel: sommige gasaanstekers hebben verschillende functies, zoals een ingebouwde flesopener. Ideaal voor tijdens de zomerbarbecue! 

Gasaanstekers bedrukken

Kortom, een gasaansteker is een handig item om bij de hand te hebben. Je kan ook gasaanstekers bedrukken met jouw logo. Leuk om in de zomer uit te delen aan jouw klanten en werknemers!

Share.

About Author

Leave A Reply