Gisteravond vond de 25ste editie van het prestigieuze Coiffure Awards gala plaats in Hilversum. Naast het bekend maken van de Hairdresser of the Year 2016 en het uitreiken van de oscars van de kapperswereld passeerden ook diverse haarshows en muzikale optredens de revue.

De grote winnaar van de avond was Hester Wernert-Rijn van salon Mogeen uit Amsterdam. Zij won, naast de Pers award en de award voor dameskapsels regio Noord-Holland en Flevoland, voor de derde maal de titel ‘Hairdresser of the Year’!

De jury roemde haar kapsels, die de kappers voorafgaand aan de wedstrijd in de vorm van een fotoserie insturen, om de perfect uitgewerkte coupes, kleuren en structuren. ‘De juiste toepassing van styling maakte haar collectie tot een serie pakkende beelden met een indrukwekkende high fashion feeling.’, aldus de jury.

hairdresser-of-the-year-2016-1  hairdresser-of-the-year-2016-2  hairdresser-of-the-year-2016-3

Hester Wernert-Rijn behoort al jaren tot de internationale top van haarstylisten. Tijdens Parijs Fashion Week werkte ze voor ontwerpers als Haider Ackermann, Stella McCartney en Jan Taminiau. Ook werkt ze regelmatig voor magazines als ELLE, Vogue, L’Officiel en deed zij campagnes voor Louis Vuitton en M Missoni.

Met het voor de derde maal behalen van de titel Hairdresser of the Year (2011, 2012 & 2016) treedt Hester Wernert-Rijn automatisch toe tot de Hall of Fame van de Coiffure Awards.

Fotografie: Jeroen Snijders
Fotografie: Jeroen Snijders

Credits afbeelding: hairstyling: Hester Wernert, fotografie: Tim Verhallen, visagie: Anita Jolles/Liselotte Saarloos, styling: Ekatarina Razgonova.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here