Ontwerpster Esther Dorhout Mees showde vandaag tijdens Amsterdam Fashion Week haar collectie ‘Passage’. Een vrouwelijke collectie geïnspireerd op hout, van boomschors tot de jaarringen in het hout.

Haar inspiratie was duidelijk terug te zien in haar creaties, als organische vormen, prints en letterlijk door verwerking van boomschors in accessoires. De barsten in het hout waren verwerkt tot uitsnedes in de ontwerpen. Het materiaalgebruik bestond uit gladde glanzende stoffen en contrasterende materialen. De nadruk lag veelal op de taille, verder zagen we veel plooien, maar ook zachte fragiele breisels.

Dit seizoen presenteerde Dorhout Mees tevens haar vierde schoenencollectie, die dit keer gemaakt is door middel van 3D printtechnieken. De schoenen zagen eruit als stukken hout en waren voor sommige modellen terecht een uitdaging.

Wederom een romantische, dromerige en sfeervolle show van Dorhout Mees. Wij gaven haar vorig seizoen al een goede kans op een plekje in de Gashouder en tot onze verrassing was het dit keer al zover!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here