Ontwerpster Esther Dorhout Mees showde op de laatste dan van FashionWeek Amsterdam de negende collectie van haar label Dorhout Mees. Deze collectie draagt de titel ‘Stages’, haar inspiratie haalde ze uit vervallen theaters.

Plekken waar fluweelrode gordijnen ooit toegang gaven tot een wereld van prachtige kostuums en indrukwekkende decors, maar die nu verworden zijn tot ruimtes van stilte en vergetelheid.

En deze inspiratie was ook duidelijk terug te zien in het decor, door de hele zaal hingen lampjes en er werd live muziek gespeeld door een orkest op de catwalk. Na een korte intro video betraden de modellen vanaf beiden kanten de catwalk.

Verval, fluweel, gebroken beton, handgemaakte schoenen geïnspireerd op satijnen spietsen, contrasten in vorm en materiaal, de collectie weerspiegelt een combinatie van uitersten.

In de collectie zijn elementen te zien van de kostuums, het rode fluweel en de vervallen muren van de theaters. De ontwerpen bevatten veel korsetten en grote ronde vormen, maar ook plooien en asymmetrie.

Een prachtige collectie in bijpassende setting, wij hebben weer genoten van haar show! Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder een videoverslag van de show!

Fotocredits: Peter Stigter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here