Zaterdagavond, tijdens FashionWeek Amsterdam, presenteerde Truus en Riet Spijkers hun nieuwste collectie met de naam ‘Revolution’ aan het modepubliek. De tweelingzussen lanceerde naast de herfst/wintercollectie ook hun eerste Jeans collectie; Spijkersdenim.

Collectie Autumn-Winter 2017/2018

Het thema voor de nieuwste Spijkers en Spijkers collectie is Revolution en dan met name de liefde waaruit feitelijk iedere revolutie ontstaat. De inspiratie voor deze collectie vond het ontwerpersduo in Studio 54, een grote nachtclub in New York waar in de jaren 70 grote feesten georganiseerd werden.

De ontwerpen, uiteenlopend van jurkjes tot sweaters, laten een grote variatie aan kleur- en materiaalgebruik zien. Heldere grafische belijning, typerend voor Spijkers en Spijkers, is ook dit seizoen weer duidelijk aanwezig. De collectie bevat graffiti prints, maar ook gestileerde popart prints.

Spijkersdenim collectie

De jeans collectie bestaat uit verschillende soorten jeans: old school flairs, boyfriend pants, classy high waist en de 5-pocket skinny. Elke denim heeft een herkenbaar geborduurd embleem op de kontzakken. De Spijkerdenim outfits worden afgemaakt met fijne sweaters, bedrukt met teksten als ‘Spijkers nail it’ en ‘Spijker hard’.

De SPIJKERSDENIM lijn is een casual aanvulling op de vrouwelijke SIS collectie en onderling zijn de collecties uitstekend te combineren.
Spijkers en Spijkers sloten de show af met een verrassing voor het publiek; een volledige pop-up mansion party onder leiding van Timor Steffens. De Artistiek vormgever en Creative Director gaf hiermee een preview van zijn event DILLIH – The Biggest Mansion Party dat hij op 4 maart in RAI Amsterdam organiseert.

Timor zegt de samenwerking super tof te vinden. “Dans en mode gaan feilloos samen, beiden zijn een hele primaire vorm van expressie en vormen tevens de basis voor de vibe op de dansvloer van elk goed feestje. Deze stunt tijdens Fashionweek leek mij daarom niet meer dan logisch. Ik vind het erg fijn dat we samen met Mercedes Benz Fashion Week en Spijkers & Spijkers de krachten hebben kunnen bundelen om dit neer te zetten en een preview te tonen van DILLIH, een uniek concept dat gebaseerd is op de grootste en gaafste Mansion Parties in L.A”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here