De top drie leukste stranden van Europa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In deze blog lees je over de leukste stranden van Europa. Wij hebben ze alvast voor je uitgezocht zodat jij niet meer hoeft te twijfelen over waar je deze zomer heen gaat. Ben jij benieuwd naar waar jij naartoe op vakantie kunt deze zomer? Lees dan maar snel verder!

  1. Ölüdeniz, Turkije

Wij zijn ons ervan bewust dat dit strand een onwaarschijnlijke nummer één is op een lijst van de beste stranden van Europa. Het ligt in Azië! Maar in onze gedachten, en waarschijnlijk in de gedachten van vele anderen, behoort de Middellandse-Zeekust van Turkije tot hetzelfde rijk als Griekenland, Italië en Spanje. Öludeniz is populair bij gezinnen met kinderen, avonturiers en backpackers. Het strand, wat op een strook land die uitsteekt in de fabelachtige turkooizen zee ligt, kan in het hoogseizoen behoorlijk druk zijn. Dan is het een goed moment om een waterfiets te huren en de beschutte lagune op eigen gelegenheid te verkennen. U moet een toegangsprijs betalen om Öludeniz Beach te bezoeken, maar de ervaring is elke lira waard. Blijf lang, kijk hoe de zon in de zee zakt en laat u betoveren door de geweldige ervaring.

  1. Myrtiotissa, Korfoe, Griekenland

Schrijver Lawrence Durrell werd verliefd op Myrtiotissa en noemde het het mooiste strand ter wereld. Eenmaal daar, is het moeilijk om dat tegen te spreken. Aan de westkust van Corfu storten groene bergen zich in de Ionische Zee. Voorbij het klooster van Panagia Myrtiotissa zijn de hellingen begroeid met mirte, oleander en tijm. Beneden liggen twee kleine baaien ingeklemd tussen volgroeide kliffen en wilde vegetatie. Hier is het zand goudkleurig en het water groenig en waanzinnig helder. Er is ook minimale ontwikkeling qua civalisatie. Geen hotels, geen storend verkeer van snelvarende motorboten.

Om optimaal te genieten van dit prachtige strand is het wel aan te raden te gaan zwemmen in zwemkleding waar jij je goed in voelt. Ben jij nog op zoek naar nieuwe zwemkleding voor aankomende zomer? Kijk dan een op www.ibizamode.nl/nl/! Zij bieden een ruim assortiment aan zomermode voor dames. De kans is groot dat er ook voor jou wat tussen zit. Neem dus snel een kijkje op de site van ibizamode en scoor jouw nieuwe zomer outfit.

  1. San Vito Lo Capo, Sicilië, Italië

Kalkrijk wit zandstrand geflankeerd door een torenhoge klif in de noordwestelijke hoek van Sicilië. Combineer luie stranddagen in het kleine kuststadje San Vito Lo Capo met excursies naar het nabijgelegen natuurreservaat Zingaro. Hier kunt u langs de kust wandelen in een prachtig landschap en, natuurlijk, nieuwe baaien ontdekken om in te zwemmen. West-Sicilië, dat dicht bij Tunesië ligt, heeft een Noord-Afrikaanse invloed die niet in de laatste plaats tot uiting komt in het eten, waar couscous bijvoorbeeld een veelgebruikt alternatief is voor pasta. Elk jaar in september wordt in San Vito Lo Capo een couscousfestival gehouden, een mooie gelegenheid om de stad te bezoeken!

Share.

About Author

Leave A Reply