Dit is hoe je je ogen groter laat lijken: 10 tips voor een sprekende oogopslag

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Altijd al gedroomd van grote, sprekende ogen? Met de juiste make-uptechnieken en trucjes kun je jouw ogen optisch groter laten lijken. In dit artikel delen we 10 tips waarmee je je ogen in de schijnwerpers zet. Lees snel verder en ontdek hoe je met een paar simpele aanpassingen een verbluffend effect kunt creëren.

Wenkbrauwen in vorm: een goed begin is het halve werk

Goed gevormde en verzorgde wenkbrauwen zijn essentieel voor een open blik. Ze geven je gezicht structuur en zorgen voor een liftend effect. Laat je wenkbrauwen professioneel shapen bij een schoonheidsspecialist of ga zelf aan de slag met een pincet en wenkbrauwgel of -poeder.

Highlighter: lichtpuntjes voor grotere ogen

Breng een lichte, glanzende highlighter aan in de binnenste ooghoeken en onder de wenkbrauwboog. Dit trekt de aandacht naar het midden van je gezicht en laat je ogen optisch groter lijken.

Oogschaduw: creëer diepte met kleur

Gebruik oogschaduw om diepte en dimensie te creëren. Kies voor lichte, matte kleuren op het bewegende ooglid en een donkerdere kleur in de arcadeboog. Blend de kleuren goed uit voor een natuurlijk effect.

Eyeliner: kies de juiste techniek

Eyeliner kan wonderen doen voor je ogen, maar het is belangrijk om de juiste techniek te kiezen. Voor grotere ogen kun je het beste een dunne lijn langs de bovenste wimperlijn tekenen. Vermijd zware, dikke lijnen en winged eyeliner, deze kunnen je ogen juist kleiner laten lijken.

Contactlenzen: grotere ogen met een optische illusie

Het dragen van speciale contactlenzen kan je ogen groter laten lijken. Er zijn zogenaamde ‘circle lenses’ beschikbaar, die een vergrotend effect hebben dankzij een grotere diameter en een donkere buitenrand. Deze lenzen zijn niet alleen in heldere uitvoeringen te bestellen, maar ook in diverse kleuren om je oogkleur te veranderen.

Witte of nude eyeliner: open je ogen

Breng een witte of nude eyeliner aan op de waterlijn van je onderste ooglid. Dit zorgt voor een open en frisse blik, en maakt je ogen optisch groter.

Mascara: lift je wimpers

Krul je wimpers met een wimperkruller en breng vervolgens een volumineuze mascara aan. Focus vooral op de bovenste wimpers om je ogen een liftend effect te geven.

Valse wimpers: voor extra glamour

Wil je je ogen extra laten opvallen? Kies dan voor valse wimpers. Ze geven je ogen een dramatische en verleidelijke uitstraling en zorgen voor extra volume en lengte.

Onderste wimpers: subtiele accenten

Breng met een klein mascara-borsteltje een beetje mascara aan op de onderste wimpers. Dit geeft je ogen een open blik, zonder ze zwaar te maken.

Contouren: speel met schaduw en licht

Om je ogen nog meer diepte te geven, kun je de zone onder je ogen en langs je neusbrug contouren met een matte bronzer of contourpoeder. Breng het product subtiel aan en blend het goed uit voor een natuurlijk effect.

Share.

About Author

Leave A Reply