Duurzame kleding, dit zijn de opties

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Duurzaamheid is een term die steeds vaker opduikt in verschillende sectoren, waaronder de mode-industrie. Met de groeiende bewustwording van de impact van de kledingindustrie op het milieu en de arbeidsomstandigheden, kiezen steeds meer mensen ervoor om duurzame kleding te dragen. Maar wat zijn eigenlijk de opties op het gebied van duurzame kleding?

Duurzame materialen

Een belangrijk aspect van duurzame kleding is het gebruik van duurzame materialen. Traditionele kleding wordt vaak gemaakt van materialen zoals polyester en katoen, die een grote impact hebben op het milieu. Duurzame alternatieven zijn echter beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is biologisch katoen, dat wordt verbouwd zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën en pesticiden. Een ander duurzaam materiaal is hennep, dat minder water en pesticiden nodig heeft om te groeien. Daarnaast zijn er ook innovatieve materialen zoals gerecyclede polyester, gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Fairtrade en ethische productie

Naast duurzame materialen is het ook belangrijk om te letten op fair trade en ethische productie. Veel kledingmerken maken gebruik van goedkope arbeid in ontwikkelingslanden, waar werknemers vaak onder slechte omstandigheden werken. Door te kiezen voor fair trade en ethische kleding, draag je bij aan een eerlijke behandeling van de arbeiders in de kledingindustrie. Deze kleding wordt geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en werknemers ontvangen een eerlijk loon. Het merk Eden Schwartz is een voorbeeld van een merk dat streeft naar fair trade en ethische productie.

Eden Schwartz: Duurzame kleding met een missie

Eden Schwartz is een Nederlands kledingmerk dat zich richt op duurzaamheid en eerlijke handel. Het merk heeft een duidelijke missie: het omarmen van synergie tussen mode en verantwoordelijkheid voor onze planeet. Eden Schwartz maakt gebruik van duurzame materialen zoals biologisch katoen en gerecyclede polyester. Daarnaast werkt het merk samen met fabrikanten die streven naar eerlijke arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon voor hun werknemers, waardoor Eden Schwartz duurzame kleding kan waarborgen en al hun kleding duurzaam kan labelen.

De collecties van Eden Schwartz zijn tijdloos en minimalistisch, met aandacht voor kwaliteit en comfort. Het merk streeft ernaar om kleding te maken die lang meegaat, zodat consumenten minder snel nieuwe kleding hoeven te kopen. Dit draagt bij aan het verminderen van de afvalberg en het verlagen van de CO2-uitstoot. Daarnaast biedt Eden Schwartz transparantie over hun productieproces en materialen, zodat consumenten precies weten waar hun kleding vandaan komt.

Neem vooral een kijkje op de site: http://www.edenschwartz.nl/, hier vind je de volledige duurzame collectie van het merk. 

Andere opties voor duurzame kleding

Naast Eden Schwartz zijn er nog tal van andere merken die duurzame kleding aanbieden. Een van deze merken is Patagonia, een Amerikaans outdoormerk dat bekend staat om zijn inzet voor het milieu. Patagonia maakt gebruik van gerecyclede materialen en heeft een programma voor het repareren en recyclen van oude kleding. Een ander voorbeeld is Armedangels, een Duits merk dat kleding maakt van biologisch katoen en werkt met fair trade producenten.

Share.

About Author

Leave A Reply