Een frisse geur met Afrikaanse roots in huis? Kies Baobab!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een fijne geur in huis waardeert iedereen. Een gevoel van écht thuiskomen. Na een lange dag werken neerploffen op de bank in een fris, opgeruimd huis. Dat gevoel… allemaal in één kaars of parfum. Baobab Collection heeft het.

Bekijk hier alle producten van Boabab Collection.

Wat is Baobab Collection?

Boabab Collection is een merk op het gebied van geurverspreiders en -kaarsen. De kaarsen zijn omringd door (mond geblazen) glas of in edel bedekt met leer. Hierdoor is elk exemplaar uniek. Elke kaars wordt gepimpt aan de hand van een zwart lint, de signatuur van het merk en gedeponeerd in een mooie, zwarte doos. De doos dient ter bescherming van de kaars.

Alles over de Boabab Collection

Het merk is afkomstig uit België. De waarden van Boabab Collection zijn die van een unieke know-how en de erkenning van een groot vakmanschap, met respect voor de ambachten en de Europese know-how.

Het merk probeert met de volle aandacht de beste grondstoffen te importeren. Zo komt het minerale was uit Duitsland, het glas uit Polen en het leer uit Italië. Alle geuren zijn ontwikkeld in Grasse. Dit is een stad in Zuid-Frankrijk.

Waar komt de naam Boabab vandaan?

De Baobab ofwel apenbroodboom is een geslacht van de acht soorten bomen met een hele dikke stam die komen uit droge, warme gebieden. Maar liefst zes soorten stammen uit Madagaskar, twee soorten uit het vasteland van Afrika. Eén soort komt uit Australië.

De geurverspreiders en -kaarsen van Boabab Collection zijn geïnspireerd op deze apenbroodboom uit de Afrikaanse savanne. Want ook deze kaarsen onderscheiden zich door hun grote omvang en originaliteit van het design.

In 2002 was het merk geboren in België: Boabab Collection. Het merk met onderscheidende geurkaarsen, huisparfums en andere accessoires.

Het verhaal die Boabab Collection vertelt, luidt: een uitnodiging tot een zintuiglijke reis waar de esthetiek van het object en goddelijke geuren elkaar aanvullen. Alle materialen die deel uitmaken van de kaarsen, zijn zorgvuldig gekozen.

De Afrikaanse roots

De Boabab Collection heeft verschillende collecties, met elk haar eigen focus.

De Afrikaanse roots komen vooral tot uiting in het All Seasons gamma. Dit bestaat uit elf kleuren en exclusieve geuren. De ‘Pearls’ collectie kenmerkt zich door de schoonheid van dit kostbare juweel dat sinds een halve eeuw in de Stille Oceaan wordt geteeld.

Twee keer per jaar worden twee limited editions ontworpen. Deze edities zijn geïnspireerd op de modetrend van dat moment. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, gemaakt door hele precieze ambachtslieden. Alles is handgemaakt, met alleen maar liefde.

De winkels van Boabab

Een Belgisch merk die wereldwijd opereert. Zo heeft Boabab Collection een flagship store in Brussel, Londen en Antwerpen. Daarnaast zijn er meer dan vijfhonderd verkooppunten.

Op zoek naar een eigentijdse, heerlijke geur? Zoek niet verder en kies voor een geurkaars of geurverspreider van Boabab Collection.

Share.

About Author

Leave A Reply