Goed voor je haar én het milieu: wassen zonder plastic verpakkingen!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wij vrouwen zijn dagelijks in de weer met ons uiterlijk. Schoonheidsproducten spelen daar een belangrijke rol bij. Iedere vrouw kent wel het beeld in de badkamer van alle (plastic) flessen op een rijtje. Van shampoo tot conditioner, niets is te gek. Vaak vragen onze partners zich gekscherend af of dit allemaal wel nodig is. Wel dus! Toch zit er ook een keerzijde aan deze voorliefde voor schoonheidsproducten: de plastic verpakkingen. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse gezinnen nog steeds te veel plastic verbruiken. Per persoon verbruiken we maar liefst 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. 95% van die hoeveelheid wordt niet gerecycled en zal ergens in de natuur terecht komen. Als je bedenkt dat plastic 400 jaar nodig heeft om af te breken, kan je de schadelijke gevolgen voor het milieu wel voorspellen. Het is dan ook zaak om hier iets aan te veranderen. Je hoeft dit niet direct enorm groots aan te pakken. Ook bij iets simpels zoals je haarproducten kan je al een groot verschil maken.

 Duurzaam alternatief voor plastic shampoo flessen

Wie gebruikt er nou geen shampoo? Als vrouw gebruik je waarschijnlijk enorm veel verschillende soorten, allemaal met veelbelovende opdrukken. Het nadeel van al die verschillende soorten is de hoeveelheid plastic die telkens verbruikt wordt. Deze flacons worden niet alleen van plastic gemaakt, maar belanden ook nog eens na eenmalig gebruik in de afvalcontainer. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een goed alternatief: de Shampoo Bars van Shampoobars.nl. Dit zijn ‘bollen’ shampoo zonder toegevoegde plastic verpakkingen. Je kunt deze een beetje vergelijken met een bol zeep of een bruisbal. Zodra hij in contact komt met water, zal hij schuim afgeven. Dit schuim kan je gebruiken om je haren mee te wassen.

bollen shampoo

Shampoo Bars zorgen er niet alleen voor dat er minder plastic wordt verbruikt, maar helpen ook nog eens bij een flinke besparing in je portemonnee. Shampoo is immers niet goedkoop en vaak zijn we na zo’n 25 wasbeurten al door een fles heen. Hartstikke zonde natuurlijk! Zeker als je bedenkt hoeveel plastic afval dit per jaar veroorzaakt. Shampoo Bars bevatten meer dan 3x zoveel shampoo dan een doorsnee flacon. Hierdoor doe je er niet alleen langer mee, maar betaal je ook nog eens een veel lagere prijs. De komende 80 wasbeurten zit jij goed! Goed voor je haar en goed voor het milieu. Dat noemen we pas een echte win-win situatie.

Vergelijk materialen

Ook bij andere schoonheidsproducten is het mogelijk om minder afval te verbruiken en zo je steentje aan het milieu bij te dragen. Hierbij is het vooral belangrijk dat je materialen vergelijkt. Koop niet meer klakkeloos een bepaald product, maar let op de verpakking. Vaak worden producten in heel veel verschillende soorten materialen verkocht. Door onderscheid te maken in de verpakkingen, maak jij een duurzamere keuze. Het is ook mogelijk om producten te kiezen die verpakt zijn in gerecycled plastic. Ook dit is een fijn alternatief als je meer op het milieu wilt letten.

Share.

About Author

Leave A Reply