Gouden ringen schoonmaken: tips om ze weer te laten glimmen!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gouden ringen zijn populairder dan ooit. De meeste mensen zijn dol op goud. Wist je dat bijvoorbeeld de meeste trouwringen in goud worden gehuld? Dat is niet voor niets, want goud heeft ontzettend veel voordelen. Bovenal natuurlijk de prachtige en luxueuze uitstraling. Geen wonder dat ze zo populair zijn. Wie gouden ringen bij https://www.mostert-juweliers.nl/ringen/-/goud koopt, wil natuurlijk wel dat deze lang mooi blijven. Daarom is het belangrijk om je sieraden goed te onderhouden. Als je hier regelmatig wat extra aandacht aan besteedt, dan zullen ze een leven lang mee kunnen.

Goed nieuws, want gouden sieraden zijn relatief eenvoudig te onderhouden! Goud blijft lang mooi en heeft niet veel nodig om er weer als nieuw uit te zien. Ben je benieuwd hoe je jouw gouden ringen het beste kunt onderhouden? In dit artikel geven we enkele tips om ze weer volop te laten glimmen.

Groene zeep

Groene zeep is je beste vriend bij het schoonmaken van gouden sieraden. Goud reageert heel goed op groene zeep en zorgt ervoor dat al het vuil binnen no-time verdwenen is. Het gebruik van groene zeep is zeer eenvoudig. Maak simpelweg een sopje van groene zeep en meng dit met lauwwarm water. Laat vervolgens je gouden sieraden ongeveer 30 minuten tot een uur weken in het door jou gemaakte badje.

Oppoetsen met een tandenborstel

Het komt natuurlijk ook wel eens voor dat een ring ontzettend vies is geworden. Bijvoorbeeld omdat je met aarde hebt gewerkt en bent vergeten om je ring af te doen of omdat deze al jaren ergens op een plankje ligt te versloffen. In dat geval is enkel een badje met groene zeep meestal niet voldoende. Wel kan je dit badje gebruiken om het ergste vuil alvast los te weken, waardoor het straks eenvoudiger wordt om te verwijderen. Vervolgens kun je een oude tandenborstel gebruiken om deze op te poetsen. Gebruik hierbij wel een borstel met zachte haren, zodat je geen krassen kunt maken in het metaal.

gouden ringen schoonmaken

Voorkomen is beter dan genezen

Het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat je ringen onverhoopt vies zijn geworden, maar over het algemeen geldt: voorkomen is beter dan genezen. Het moet in principe niet nodig zijn om je gouden ringen wekelijks of maandelijks op een badje te trakteren. Ze horen zelf gewoon mooi te blijven. Het is daarom ook belangrijk dat je je sieraden netjes opbergt. Leg ze niet op een open plank, want dan kan er veel stof en vuil bij komen. Kies er liever voor om ze in een sieradenkistje met afgesloten vakken te plaatsen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze minder vuil worden, maar zo blijven ze ook netjes geordend. Dat wordt dus nooit meer zoeken naar je sieraden op de vroege ochtend!

Het wordt afgeraden om sieraden langere tijd in plastic zakken te bewaren. Wil je geen sieradenkistje aanschaffen? Kies er dan voor om je gouden ringen veilig in een stoffen zakje op te bergen. Een dergelijk zakje is ook handig wanneer je op reis gaat. Veilig en hygiënisch opgeborgen.

Share.

About Author

Leave A Reply