Handig extra bergruimte creëren in huis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Heb je zoveel items in je garderobe dat je eigenlijk niet meer weet waar je het allemaal moet laten? Dan wordt het tijd om eens te kijken naar een aantal mogelijkheden om handig extra bergruimte te creëren in huis. Aan de hand daarvan kan je dan zorgen dat je alles gewoon goed kwijt kunt zonder dat het één onoverzichtelijke berg wordt. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo kan je dus ook nog eens zorgen dat het gewoon goed in je interieur past. Dat is natuurlijk minstens zo belangrijk. Neem de volgende opties daarom eens goed door voor jezelf.

Multifunctionele meubelstukken kiezen

De gemakkelijkste manier om meer bergruimte te creëren is door te zorgen dat loze ruimte benut wordt. Dat gaat bijvoorbeeld om de ruimte onder tafeltjes. Vaak is dit een open ruimte met alleen de tafelpoten. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld bijzettafels kopen die multifunctioneel zijn. De verschillende opbergtafels bij bijzettafel.nl geven je hier een goed beeld van. Deze tafels bieden je de mogelijkheid om er het nodige in op te bergen. Daardoor maak je dus handig gebruik van de mogelijkheden die er liggen. Dit is in ieder geval alvast een gemakkelijke manier om meer met de ruimte te doen in huis.

Werken in de hoogte

Een andere manier om meer bergruimte in een kamer te realiseren is door in de hoogte te werken. Bedenk je eens hoeveel ruimte je op de muren hebt die niet goed benut wordt. Wanneer je bijvoorbeeld bovenin enkele planken op een mooie manier monteert, dan kan je daar van alles op kwijt. Het is bijvoorbeeld leuk om de planken letterlijk op te hangen. Dat doe je dan aan kettingen of aan leren riemen. Afhankelijk van wat voor interieur je gekozen hebt. Het is een gemakkelijke manier om iets moois te doen in je ruimte dat ook nog eens functioneel is. Daarmee bereik je dus ook veel.

Kastruimte van loze ruimte maken

In kamers onder schuine daken blijft altijd een hoek over. Daar kan je niet echt iets mee omdat het er te laag is vanwege het schuine dak. Waarom zet je hier dan geen wandje voor met een aantal kastdeuren erin? Zo kan je van de ruimte die je eigenlijk niet kunt gebruiken een hele bruikbare bergruimte maken. Die ook nog eens mooi weggewerkt kan worden op deze wijze. Dat maakt het natuurlijk ook allemaal een stuk mooier. Dat is ook een fijne wetenschap. Het moet er natuurlijk het liefst strak en verzorgd uitzien. Op deze manier vang je beide zaken op de juiste manier op.

De mogelijkheden met elkaar combineren

Het zoeken naar bergruimte heeft bovendien nog een voordeel. De ene optie sluit de andere niet uit. Een leuk opbergtafeltje dat van hetzelfde materiaal als de planken die je ophangt is gemaakt bijvoorbeeld. Daarmee zorg je dus juist ook voor een mooi geheel. Terwijl je wel gewoon alle items uit je garderobe goed kunt wegwerken. Dat maakt het allemaal dus zowel functioneel als aantrekkelijk. Het is leuk om eens te gaan onderzoeken wat er allemaal mogelijk is en er dan direct mee aan de slag te gaan. Wie bijvoorbeeld direct even de tafeltjes bij de specialist bekijkt, heeft direct een compleet beeld van alle mogelijkheden.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply