Het belang van de juiste accessoires

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zelfs de perfecte outfit is niet compleet als je er geen accessoires bij draagt. Sterker nog, je kunt die perfecte outfit flink verpesten door de verkeerde accessoires erbij te kiezen. De laatste jaren schieten de winkels waar je modeaccessoires kunt kopen als paddenstoelen uit de grond. Dat valt heel goed te verklaren, want steeds meer mensen begrijpen wat het belang is van de juiste accessoires. Ze kunnen je imago maken of breken. Voorkom modeflaters door er voldoende aandacht aan te besteden.

Drie redenen om accessoires te dragen

  • Met de juiste accessoires in huis verruim je de mogelijkheden die je hebt met je huidige kledingcollectie. Door te combineren, creëer je vrij eenvoudig een nieuwe look, zonder dat je nieuwe kleding hoeft te gaan shoppen.
  • De accessoires zeggen iets over jezelf en over je gemoedstoestand. Je kunt er in feite een bepaalde boodschap mee de wereld in sturen. Je laat weten wie je bent en waarvoor je staat door je accessoires zorgvuldig te kiezen.
  • Je kunt met accessoires ook juist de aandacht afleiden. Dat kan soms heel handig zijn. Ze accentueren bepaalde delen van het lichaam of trekken de aandacht, zodat die niet daar ligt waar je het liever niet zou willen.

Kortom, accessoires zijn het tegenwoordig helemaal. Maak echter niet de fout om er te veel tegelijk te dragen. Over het algemeen doet dat het effect ervan teniet. Je kunt beter kiezen voor één of twee blikvangers. Zo overdrijf je het niet en straal je precies datgene uit wat je wilt uitstralen. Een goede tip is bovendien om de accessoires qua kleur in harmonie te brengen met je kleding. Gaat het bijvoorbeeld om sieraden, laat ze dan bijvoorbeeld een specifieke kleur uit je kleding accentueren. Op die manier creëer je rust in je outfit en zal iedereen vol lof zijn over jouw keuze.accessoires

Meer dan traditionele sieraden

De grote modemerken richten hun pijlen tegenwoordig allang niet meer alleen op de kledinglijnen, maar ook op de accessoires. Kledingmerken als Diesel, Marc O’Polo en Mexx brengen bijvoorbeeld hun eigen brilmonturen op de markt. Maar ook hoeden en petten hebben een ware revival doorgemaakt. En wat te denken van de tassen? De Italiaanse leren rugtassen vinden gretig aftrek onder een steeds grotere groep enthousiaste en modebewuste koopjesjagers. Juist doordat ze er tegenwoordig in zoveel verschillende uitvoeringen zijn, worden ze nu gezien als echt onmisbare modeaccessoires.

Italiaanse leren rugtassen

 

Share.

About Author

Leave A Reply