Zo kies je een puppy schattige honden die bij jou past

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Honden zijn ontzettend leuke huisdieren. Als je op zoek bent naar een puppy schattige honden die bij jou en je gezin past, kan dat best lastig zijn. Iedere hond heeft naast zijn eigen unieke persoonlijkheid namelijk ook zijn eigen eigenschappen behorende bij zijn ras. Deze eigenschappen zijn bepaalde instincten en gedragingen waarmee een bepaald hondenras geboren wordt. Zo is een labrador een energieke familievriend, terwijl een chihuahua erg actief en waaks is. Bij het kiezen van een geschikt hondenras is het belangrijk om met deze eigenschappen rekening te houden. Afhankelijk van de situatie kan het ene hondenras geschikter zijn dan het andere. Hoe kies je het juiste hondenras?

Puppy schattige honden geschikt voor gezinnen

Wanneer een hond goed opgevoed wordt, gaat in principe bijna ieder ras samen met kinderen. Toch zijn er bepaalde soorten honden die er om bekend staan goed met kinderen samen te gaan, terwijl andere rassen minder goed met kinderen samengaan. Ben je op zoek naar een puppy schattige honden voor een gezin met kinderen, dan is het dus verstandig om naar het karakter, temperament en energieniveau van een hond te kijken. Het is belangrijk dat deze goed samengaan met een familie leefstijl. Wat zijn dan de echte gezinshonden?

Een perfecte gezinshond is de Labrador. Een Labrador heeft een zachte persoonlijkheid, is speels, geduldig, beschermend en betrouwbaar. Hiermee is dit ras erg goed geschikt voor gezinnen met kinderen. Mocht een Labrador je net wat te groot zijn, dan kun je ook voor de Golden Retriever kiezen. Dit ras is net iets kleiner dan de Labrador en staat erom bekend erg loyaal en geduldig te zijn. 

Een ander ras dat erg goed met kinderen samengaat is de Beagle. Vooral in gezinnen met actieve kinderen is een Beagle erg geschikt, aangezien dit ras veel energie heeft om lekker te spelen. Beagles zijn daarnaast vrolijk en vriendelijk en gaan ook goed samen met andere huisdieren. Als je graag een wat rustigere hond wil, dan is een Berner Sennenhond ideaal. Dit ras kan goed met zowel andere honden als andere mensen en kinderen omgaan. Wel heeft dit ras een waaks karakter.

Honden voor beginners

Als je voor het eerst een puppy schattige hond wilt nemen, kan dat best even lastig zijn. Waar moet je op letten? En welk hondenras is geschikt? Het ene ras vraagt meer werk en training dan het andere. Bepaalde hondenrassen zijn erg goed geschikt voor mensen die nog nooit eerder een hond hebben gehad. 

Om te beginnen de Cavalier King Charles-spaniël. Dit hondenras is de perfecte keuze voor iedereen die nog geen ervaring met honden heeft. Een Cavalier King Charles-spaniël is namelijk makkelijk en heeft weinig training nodig. Daarnaast zijn ze erg trouw en alles behalve agressief. Ondanks de grootte heeft deze hond veel energie; regelmatige wandelingen zijn daarom wel noodzakelijk. Een ander ras dat gemakkelijk te trainen is, is de Continentale dwergspaniël, een klein, vriendelijk en slim hondje. Deze puppy schattige honden hecht zich erg aan het baasje, maar heeft daarnaast een sterk, waaks karakter waardoor deze minder geschikt voor gezinnen met kinderen is. 

Tot slot is de Puggle erg geschikt voor beginnende baasjes. Een Puggle is een kruising van een Pug en een Beagle. Hierdoor is deze hond actiever dan een Pug en makkelijker te trainen dan een Beagle. Houd er rekening mee dat een Puggle niet graag alleen is. Verder heeft dit ras maar weinig verzorging nodig door de korte vacht. 

Puppy’s die goed alleen kunnen zijn

Als je regelmatig overdag wat langer weg bent, bijvoorbeeld voor werk, is het goed om hier met het ras van de puppy schattige honden rekening mee te houden. Bepaalde soorten rassen honden kunnen namelijk beter alleen zijn dan andere. Houd er wel rekening mee dat geen enkele hond lang alleen wil zijn. Honden hebben namelijk sociaal contact nodig en moeten ook hun behoefte kunnen doen. Laat een hond daarom nooit langer dan 4 tot 6 uur alleen. 

Een bepaald ras puppy schattig honden dat goed alleen kan zijn is de Bull Terriër, een erg zelfstandige maar ook sociale hond. Een Bull Terriër is een lieve, trouwe gezinshond, met een waaks karakter. Je kunt deze hond dan ook prima alleen laten, omdat hij zich als bewaker helemaal thuis voelt. Ook de Chow Chow is een erg zelfstandige hond waar je geen omkijken naar hebt. Een Chow Chow is erg loyaal en sociaal, zonder dat hij altijd mensen om zich heen nodig heeft. Tot slot is ook de American Akita een loyale, zelfstandige puppy schattige honden. Hoewel ze waakzaam zijn, zijn het zeker niet opvliegend honden. Deze rustige honden kunnen daarom goed alleen thuis zijn. 

Share.

About Author

Leave A Reply