Inktvlekken uit kleding verwijderen: zo pak je dat aan!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Steeds meer mensen leren weer te houden van het geschreven woord. We schrijven weer steeds vaker met een vulpen en geven de voorkeur van het geschreven woord boven simpelweg wat tokkelen op een toetsenbord. Een verandering die zeer welkom is. De afgelopen jaren stonden immers in het teken van de digitalisering van onze samenleving. Hoewel dit ons veel goeds heeft gebracht, heeft het ook ons contact met de buitenwereld nadelig beïnvloed. Anno 2020 lijken we steeds meer back tot the basic te gaan. We schrijven een handgeschreven brief of kaart met een ouderwetse vulpen en leggen op andere manieren contact. Deze verandering heeft er echter ook voor gezorgd dat we opnieuw inktvlekken in onze kleding zien verschijnen. Oeps! Maar hoe pak je dat aan?

Onderneem zo snel mogelijk actie

Vol trots greep je naar je allernieuwste Parker pen. Je had pas net enkele zinnen op papier gezet toen het noodlot toesloeg. Oeps! Een gigantische inktvlek op jouw prachtige witte blouse. En wat nu?

Misschien krijg je de neiging om je blouse (en misschien zelfs je vulpen) uit frustratie in de vuilnisbak te gooien. Dit is gelukkig niet nodig. Als je zo snel mogelijk actie onderneemt, kan je jouw favoriete kledingstuk alsnog van de ondergang redden. Plaats daarom direct een schone doek over de inktvlek. Hierdoor wordt het inkt zo snel mogelijk opgenomen, waardoor het niet helemaal door zal lekken.

Wodka of melk

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar je hoeft echt geen dure schoonmaakmiddelen in huis te hebben om de vlek te behandelen. Ook huis-tuin-en-keuken middeltjes kunnen het probleem eenvoudig oplossen. Zo heeft vrijwel iedereen wel een pak melk of fles wodka in huis. Dit zijn drankjes die je wellicht nooit expres op je kleding zal morsen, maar die nu een zeer groot verschil kunnen maken.

Als je met je montblanc van Pwakkerman geknoeid hebt, is het belangrijk dat je de plek zo spoedig mogelijk behandeld. Hoe sneller je handelt, hoe groter de slagingskans zal zijn. Let wel op bij het gebruik van melk. In sommige kleding kunnen ze de kleur aantasten. Melk is dan ook een slim hulpmiddel bij witte kleding. Gebruik echter voor kleurrijke kledingstukken liever iets wat nagenoeg kleur- en geurloos is, zoals wodka. Eventjes wat wodka of melk op een toiletpapiertje druppelen en dan op de vlek deppen. Herhaal dit steeds opnieuw totdat de vlek geheel verdwenen is. Even droog föhnen en je bent klaar!

Doe het kledingstuk natuurlijk na afloop nog wel even in de wasmachine, zodat je niet met een geur van alcohol of opgedroogde melk rond blijft lopen!

Inktvlek op de tafel

Was je een beetje te enthousiast met jouw lamy vulpen aan de slag gegaan? En zit er nu een grote inktvlek op de tafel? Geen probleem! Ga vooral niet volop zitten wrijven met een natte doek, want dan loop je het risico dat de vlek alleen maar groter wordt. Pak daarom een fles haarlak of deodorant uit de badkamer en spuit deze op de oppervlakte. Even laten intrekken en vervolgens weghalen met een stukje keukenpapier. Een zeer effectieve oplossing tegen inktvlekken in meubilair!

Share.

About Author

Leave A Reply