Kledingtips voor vrouwen met een maatje meer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

We leven in een tijd waarin maatje 34 gelukkig niet meer de standaard is. Steeds meer winkelketens maken gebruik van modellen met een maatje meer. Dit was ook hard nodig, want het blijft een feit dat de gemiddelde vrouw tegenwoordig maat 40 draagt. Enorm slanke modellen blijven gebruiken was dan ook niet realistisch en zal het zelfbeeld van de vrouw alleen maar omlaag halen. Een goede ontwikkeling in de mode-industrie dus!

Deze ontwikkeling heeft tevens een andere verandering teweeg gebracht: de tijd dat er boven maat 42 geen mooie kleding meer te koop was, is nu gelukkig voorbij. In steeds meer winkels tref je modieuze kleding voor vrouwen met een maatje meer. Zo kun je ook in de ‘gewone’ shops terecht en is het eindelijk mogelijk om de laatste trends te volgen. En dankzij een kortingscode Bonprix hoeft een nieuwe outfit niet eens veel geld te kosten. Maar hoe stel je die perfecte outfit dan samen? Waar moet je op letten? Wij geven enkele kledingtips!

Koop nooit te wijde kleding

Te wijde kleding dragen is een veelgemaakte fout door vrouwen met een maatje meer. Zij hebben vaak het gevoel dat ze hun lichaam moeten verbergen en dragen daarom oversized kleding. Maar wist je dat deze kleding je er juist breder uit laat zien dan je in werkelijkheid bent? Kies daarom juist voor kleding die de goede plekken van jouw lichaam accentueren. Natuurlijk mag de kleding ook niet te strak zijn, maar kies ook nooit voor een maatje groter dan nodig is. Hierdoor oog je direct een stuk slanker.

Vind je het lastig om de juiste maat te bepalen? Maak dan gebruik van een maattabel of vraag een verkoper om advies. Pas tevens verschillende maten, zo merk je al direct het verschil tussen te wijde en te strakke kleding en zie je goed welke maat geschikt is.

Ken je eigen figuur

Leer tevens je eigen bodyshape goed kennen. Iedereen beschikt over een eigen figuur. Brede heupen, schouders, korte benen, enzovoorts. Dit zijn allemaal kenmerken van jouw figuur. Leer hierbij ook je probleemzones kennen. Is jouw buik een ultieme probleemzone, maar beschik je wel over een slanke taille? Dan zijn er een aantal slimme manieren om de aandacht van je buik af te leiden en op je taille te leggen. Wanneer je de plus- en minpunten van je eigen figuur kent, zal het shoppen voor kleding een stuk leuker zijn.Ken je eigen figuur

Investeer in shapewear

Voel je je altijd ongemakkelijk in jurkjes of andere aansluitende kledingstukken? Investeer dan in shapewear. Deze kan je eenvoudig onder je kleding dragen, waardoor je rondingen veel beter uit zullen komen. Shapewear benadrukt jouw pluspunten en verbloemen de zones waar je minder tevreden over bent. Vrouwen met een maatje meer kunnen veel baat hebben bij shapewear.

Natuurlijk kan je hier geen wonderen van verwachten. Bij commercials zie je vaak dat een vrouw met maatje 46 opeens eruit ziet alsof ze in maat 38 past, maar dat is uiteraard niet realistisch. Shapewear benadrukt jouw pluspunten, maar kan je figuur verder niet veranderen én dat is natuurlijk ook helemaal niet de bedoeling. Wanneer jij je lekker in je vel voelt, zal je vanzelf stralen!

Share.

About Author

Leave A Reply