Leuke schoenenweetjes

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Degelijke schoenen zijn erg belangrijk, onze voeten zijn de basis van ons lichaam en daar moeten we goed voor zorgen. Veel blessures en voetklachten komen namelijk voort uit het dragen van ondegelijk schoeisel. Het is daarom erg belangrijk dat je de juiste maat draagt en dat je een schoen draagt die je voet en enkel een goede ondersteuning bieden. Vraag de verkoper in de winkel hier ook naar, een degelijke winkel zal je hier altijd goed advies over kunnen geven. Hieronder volgen enkele leuke weetjes over schoenen

Onderzoek:

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat 4% van alle schoenen die vrouwen bezitten de kleur rood heeft, en 33% van alle schoenen is zwart. Hoewel rood een erg mooie kleur is voor schoenen denk ik dat niet alle vrouwen zich er comfortabel in voelen.

  • De duurste schoen ter wereld zijn een eerbetoon aan ‘The wizard of Oz’ en komen op zo een 3 miljoen dollar!
  • Pas sinds de 19e eeuw begon men met het maken van een aparte schoen voor de linkervoet en de rechtervoet, voorheen waren de schoenen ideentiek. Zal vast wat minder lekker gezeten hebben.
  • Het is niet helemaal zeker wie de stilettohak uitgevonden heeft maar waarschijnlijk is het Salvatore Ferragamo geweest, een Italiaanse schoenenontwerper.
  • Gemiddeld heeft een vrouw zo een 20 paar schoenen in haar bezit, echter wordt de helft daarvan nooit gebruikt. Heb jij hier ook last van denk er dan eens aan om de schoenen die je niet meer draagt als tweedehands te verkopen en van het geld weer nieuwe te kopen.
  • Je voeten zijn in de loop van de middag wat meer opgezwollen dan aan het begin van de dag, het is dus het best om dan pas schoenen te passen in plaats van vroeg in de morgen.
  • Vrouwen geven veel tijd uit aan het zoeken en kopen van schoenen, ieder jaar gemiddeld zo een 40 uur!
  • Pas schoenen altijd staand en niet alleen zittend. Als je gaat staan komt er namelijk het gewicht van het hele lichaam op de voet terecht waarde de voet wat langer is dan in zittende positie.
  • Mensen die twijfelen bij een schoen en deze uiteindelijk toch kopen krijgen vaak spijt van hun aankoop. Als je twijfelt zoek dan nog gewoon even verder totdat je een schoen tegenkomt die je wel meteen kan overtuigen.
Share.

About Author

Leave A Reply