Het programma voor de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam, die in januari weer zal plaatsvinden, is bekend en de focus ligt ook dit keer weer op jong modetalent. De aankomende editie start met ‘Future Generation’; ontwerpduo Martan (Luuk Kuijf en Diek Pothoven), Das Leben am Haverkamp en The Painting geven hun visie en showen hun ontwerpen.

FashionWeek Amsterdam

Naast jong talent krijgen ook Nederlandse en Vlaamse ontwerpers de mogelijkheid om hun nieuwste collecties te tonen. Een aantal ontwerpers die voorheen in het Transformatorhuis showde krijgt nu een groter podium in de Gashouder.

Oude bekenden

FashionWeek Amsterdam is natuurlijk niet compleet zonder de show van Spijkers&Spijkers, en ook ontwerpers Liselore Frowijn en Edwin Oudshoorn presenteren hun nieuwste collecties. Jong talent verovert duidelijk steeds meer ruimte binnen het programma. Tijdens FashionWeek Amsterdam in januari 2016 was het percentage jong talent (minder dan 4 jaar in het vak) binnen het programma nog 40 procent, inmiddels is dat zo’n 80 procent geworden.

Programma

Opvallend is dat de Amsterdam Fashion Week dit keer een dag korter is dan voorgaande edities.De 26e editie van de Amsterdamse modeweek start op donderdag 26 januari en duurt tot en met zondag 29 januari 2017. Bekijk het complete programma hier!

(Credits foto: FashionWeek Amsterdam)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here