Over tien dagen is het weer tijd voor de gezelligste tijd van het jaar; kerst! In de donkere dagen van december is het leuk om je huis extra gezellig te maken met kaarsjes en kerstversiering. Mocht je nou geen zin hebben in al die dennennaalden in huis of wil je wel eens iets anders dan die doorsnee kerstboom? Er zijn genoeg creatieve ideeën en DIY projectjes om je huis toch sfeervol te decoreren!

De grootste trend dit jaar is ‘natuur’; er worden veel natuurlijke materialen gebruikt maar wel in combinatie met kerstballen en andere kerstversiering. De pasteltinten zijn ook hot en combineren prima bij deze natuur-trend. Hertjes mogen natuurlijk niet ontbreken en ook de uilen doen het nog goed.

Liever een bontgekleurde boom? Kies dan voor een mix van kleurrijke ballen, gekke figuurtjes en eventueel gekleurde lampjes. Voor deze trend telt dat het niet gek genoeg kan!

Hieronder een aantal simpele DIY-tips:
Vervang de kerstboom door een mooie tak, een dooie tak uit het bos of een decoratieve tak van de bloemist, en hang hier de kerstversiering in. Zet de tak in een (vloer)vaas met wat zand of steentjes erin om ervoor te zorgen dat de tak niet omvalt en je ballen niet in duizend stukjes op de vloer liggen. Voor een extra feestelijk effect kun je de tak nog wit, zilver of goud spuiten.

kerst-tak-versiering

Weinig ruimte en geen zin in al die frutsels in huis? Ga dan creatief aan de slag met washitape of ordinair afplaktape en tape je kerstboom direct op de muur. Vervolgens kun je de boom nog versieren met papieren elementen of alleen een verlichtingssnoer.

washi-tape-kerst

Een ander simpel idee is een stolp of glazen pot met een mini kerst tafereeltje erin. Ook erg leuk als cadeautje of voor op je bureau op kantoor. Je vult de stolp of pot met wat nepsneeuw en plaatst er kleine dennenboompjes en andere decoratie in (verkrijgbaar bij het tuincentrum). Om het af te maken kun je ook nog lampjes toevoegen. Neem dan wel de led-lichtjes, want die worden minder heet en zijn ook verkrijgbaar met batterijen.

kerst-glazen-pot

Heb je zelf ook nog een leuk idee voor de kerstdagen? Laat het hieronder weten!

 

Beeld: pinterest.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here