Maak je kledingkast alvast zomerproof!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het is weer voorjaar en dat betekent dat we massaal de zomerkriebels krijgen. We kunnen niet wachten om het huis en de tuin aan te pakken en te genieten van de eerste zomerse dagen. Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk dat je je kledingkast alvast zomerproof maakt. Weg met alle muffe en saaie winterse kleding en kom maar door met alle felle en kleurrijke kledingstukken! Wij vinden het ontzettend fijn om nieuwe kledingstukken in de kast te hangen en over nieuwe keuzes te beschikken. Dit betekent natuurlijk niet dat je altijd alles nieuw moet kopen. Die Floris van Bommel schoenen staan niet alleen uitstekend onder een winters pak, maar kunnen ook een zomerse outfit complimenteren. Maar hoe maak jij jouw kledingkast dan wel zomerproof? Wij geven enkele tips.

Opruimen

Het is misschien niet je favoriete bezigheid, maar voordat je kunt bepalen wat je nodig hebt, is het allereerst zaak om inzicht te krijgen in je kledingkast. Vaak zien we dat de meeste mensen niet eens weten wat ze allemaal in de kast hebben liggen of hangen. Vaak is de garderobe door de jaren heen zo groot geworden dat veel items vergeten zijn. Begin daarom met een goede opruim- en schoonmaakbeurt. Haal alles uit de kast en bekijk per kledingstuk, riem of paar schoenen wat je ermee wilt doen.

Tip: gooi deze items natuurlijk nooit direct weg, maar kijk eerst of je er iemand anders blij mee kan maken. Soms kun je sommige kledingstukken zelfs verkopen. Zo geniet je nog van een extra zakcentje waarmee je eventueel extra kleding kan kopen.Opruimen kledingkast

Wat is er écht nodig?

Dolverliefd kijk je al maanden naar de verschillende Floris van Bommel riemen. Wat zouden die mooi staan! Die geven jouw outfit waarschijnlijk direct een andere uitstraling. Maar, wacht eens even… Hoeveel riemen hangen er op dit moment eigenlijk in je kast? Is het echt nodig om een nieuwe riem aan te schaffen? Zo ja, is het dan niet slimmer om eerst enkele riemen te verkopen en dan pas voor een nieuwe te kijken?

Bij iedere aankoop die je wilt doen is het belangrijk om jezelf af te vragen of het echt nodig is. We leven tegenwoordig in een consumptiemaatschappij. Als we iets mooi vinden, willen we het direct kopen. Dit is echter niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook nog eens zonde als je dingen koopt die je nooit draagt of waar je al een paar exemplaren van in de kast hebt hangen. Maak daarom continu de afweging tussen wat wil ik en wat heb ik écht nodig?

Maak een lijstje

Doe jij weleens boodschappen zonder boodschappenlijstje? Dan is de kans groot dat je met meer thuiskomt dan je in eerste instantie had gepland. Vaak dingen die onnodig zijn. Om geld te besparen wordt dan ook vaak aangeraden om met een boodschappenlijstje de deur uit te gaan. Dit geldt ook als je nieuwe kleding wilt kopen. Bekijk je kledingkast goed en bedenk wat nodig is om jouw huidige zomergarderobe aan te vullen. Schrijf dit op en koop enkel wat er op het lijstje staat. Zo voorkom je miskopen en hou je je garderobe overzichtelijk.

Share.

About Author

Leave A Reply