Met deze tips gaan je schoenen langer mee!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben je gek op schoenen en kun je er haast geen genoeg hebben? Dan wil je natuurlijk wel dat je hier zo lang mogelijk van geniet. Het is daarom goed om te weten hoe je ervoor zorgt dat je schoenen langer meegaan. Dat is op verschillende manieren te realiseren. Wij helpen je op weg en vertellen je hieronder hoe je zo lang mogelijk met een mooi paar schoenen doet!

 

Investeer in goede kwaliteit

Als je zo lang mogelijk van je aankoop wilt genieten, is het een goede tip om te investeren in damesschoenen van hoge kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit van de schoenen, hoe groter de kans dat je er voor een lange tijd van mag genieten. Kies voor merken die bekend staan om goede schoenen. Ga niet meteen voor de goedkoopste die je tegenkomt, want het is mogelijk dat daarbij goedkoop is duurkoop geldt. Om erachter te komen of een paar schoenen die je op het oog hebt voldoet aan een hoge kwaliteit, is het slim om reviews van andere klanten te lezen.

 

Spuit je schoenen in

Heb je schoenen van leer of suède gekocht? Dan is het belangrijk om deze in te spuiten met een waterafstotende spray. Deze materialen zijn niet vochtbestendig en de schoenen zijn daardoor kwetsbaar wanneer deze nat worden. Om lelijke kringen en plekjes te voorkomen, is het inspuiten van je schoenen goed om te doen. Het is slim om de schoenen in te spuiten met zo’n spray net nadat je deze gekocht hebt, maar ook is het belangrijk om het om de paar maanden te blijven doen. Zo blijven je schoenen langer mooi en verleng je de levensduur.

 

Wissel af

Om te voorkomen dat je binnen no time alweer nieuw schoeisel moet uitzoeken, is het slim om af te wisselen. Je hebt ongetwijfeld wel meerdere schoenen staan thuis. Je schoeisel heeft ook de tijd nodig om weer op adem te komen. Probeer je favoriete schoenen maximaal 3 dagen per week te dragen, hoe lastig dat ook is als je er helemaal gek op bent!

 

De zolen vervangen

Als je de schoenen al een tijd hebt, is het mogelijk dat op een gegeven moment de zolen versleten raken. Wanneer dat het geval is, denk je misschien al snel aan het kopen van een nieuw paar. Echter kun je de levensduur makkelijk verlengen door de zolen te vervangen. Breng je schoenen naar de schoenmaker. Deze persoon is gespecialiseerd in het aanbrengen van nieuwe zolen, waardoor jij er weer een flinke tijd mee vooruit kan.

 

Gebruik een schoenlepel

Een simpele, maar effectieve tip om de levensduur van je schoenen te verlengen is het gebruiken van een schoenlepel. Doe je dit niet, dan breng je al snel schade toe aan de achterkant van je schoen. Dat leidt ertoe dat de schoen uitrekt en uit model raakt. Zonde natuurlijk, want op deze manier komt het er minder mooi uit te zien. Door een schoenlepel te gebruiken zorg je dat de hak van je schoen stevig, netjes en goed in model blijft.

 

Wil je voor een lange tijd genieten van je nieuwe schoenen? Met deze tips kom je al een heel eind. Houd deze dus zeker in gedachten als je binnenkort weer een paar toffe sneakers, laarzen of pumps gaat kopen!

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply