Het aanbod van tassen in de winkels en online shops is groot, voor ieder wat wils. Maar hoe vaak koopt de gemiddelde vrouw nu eigenlijk een nieuwe tas? Uit onderzoek van Vente-Exclusive.com, onder ruim 1400 vrouwen in de Benelux, blijkt dat meer dan een derde van de vrouwen slechts eens of minder dan eens per jaar haar collectie uitbreidt met een nieuwe tas?!

Handtas of clutch?

Ondanks het ruime aanbod en de vele prachtige merken blijft de vrouw dus langdurig trouw aan haar belangrijkste accessoire; haar tas. Van alle modellen is de handtas met 36% het meest geliefd, gevolgd door de schoudertas met 32%. De clutch is het minst populair met slechts 4%. Niet zo vreemd natuurlijk, want gezien het kleine formaat is de tas minder geschikt voor dagelijks gebruik.

Favoriete merken

Naast het grote aantal soorten tassen, zijn er ook talloze merken te koop. Longchamp werd door 37% van de vrouwen als favoriet bestempeld, gevold door Marc Jacobs met 23%. En dan blijkt ook dat het prijskaartje bepalend is tijdens het aankoopproces. Uit onderzoek blijkt dat 59% van de vrouwen maximaal € 50 tot € 150,- uitgeeft aan haar tas. Tassen met een prijskaartje boven de € 300,- laat de meerderheid dus links liggen.

Een vrouw kan toch eigenlijk nooit genoeg schoenen en tassen hebben?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here