Mode op middelbare scholen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op de middelbare scholen zitten leerlingen die zich in leeftijdsgroepen bevinden waarin ze vaak voor het eerst een sterke mening en smaak ontwikkelen op het gebied van kleding. Vaak zie je veel leerlingen met bepaalde kledingstukken die op dat moment een hype zijn. Of zie je leerlingen die bijzondere kleding stijlen dragen. Maar wat is er nu gangbaar op het gebied van kleding en wat speelt er allemaal in de wereld van mode op middelbare scholen? Je leest het hier!

Gangbare kleding

Veel middelbare scholen hebben bepaalde regels op het gebied van kleding. Je ziet vaak dat leerlingen geen petten mogen dragen. Petten kunnen er namelijk voor zorgen dat leerlingen minder herkenbaar zijn, en dat is meestal niet gewenst. Want halen ze iets uit, dan wil het personeel de leerlingen wel kunnen herkennen. En natuurlijk tijdens dagelijkse communicatie met docenten is het fijner om de leerlingen gewoon recht in de ogen te kunnen kijken.

Daarnaast zijn er andere kledingstukken die op veel scholen niet toegestaan zijn. Denk hierbij aan badslippers, kleding waarbij grote delen van het lichaam ontbloot zijn en kleding waarop choquerende teksten te zien zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat leerlingen een t-shirt dragen met bepaalde scheldwoorden erop. In dit geval kan het zo zijn dat docenten hier opmerking over maken, of dat zelfs wordt gevraagd om een ander t-shirt aan te doen of het binnenstebuiten te dragen.

Overigens gelden deze regels voor gangbare kleding niet in alle omgevingen. Zo wordt er tijdens bijles wiskunde, bijles Engels of een ander vak vaak wat soepeler gekeken naar de kleding die gedragen wordt. In deze situaties vindt men het vaak minder erg wanneer leerlingen een pet dragen of met hun badslippers naar de les komen.

gangbare kleding bijles

Fashion onder de leerlingen

Leerlingen op middelbare scholen zijn vaak gevoelig voor bepaalde hypes. Zo zie je vaak dat modetrends zich razendsnel verspreiden over de scholen. Veel leerlingen komen met dezelfde kledingstukken naar school en vinden het belangrijk om deze te dragen. Het kan zelfs zo zijn dat de kinderen kledingstukken dragen om erbij te horen, iets wat in deze leeftijdscategorieen nog erg vaak voor komt. Zo zagen we onlangs de ‘Adidas Superstar’ sneakers vaak voorbijkomen. En waren de Adidas vesten een aantal jaren geleden een ware hype. En zo volgen hypes elkaar in hoog tempo op. Opvallend is dat vaak de grotere merken met deze hypes komen, die vervolgens vlot worden geadopteerd door jongere mensen.

Natuurlijk beginnen leerlingen rond de middelbare school ook hun eigen kledingstijl te ontwikkelen. Zo willen veel kinderen door de kleding die ze dragen laten zien wie ze zijn. En willen kinderen er over het algemeen vaak steeds leuker uitzien. Want waar het vroeger minder voorkwam dat jongens erg attent waren op hun kledingstijl, is dat vandaag de dag wel anders. Het wordt steeds meer gewaardeerd dat ook jongens er stijlvol uitzien en daarom is het ook helemaal niet zo gek dat jongens regelmatig in de stad te vinden zijn om nieuwe kleding uit te kiezen.

Share.

About Author

Leave A Reply