Ieder jaar voorspelt het Pantone Color Instituut wat de trendkleur wordt voor het komende jaar. De kleur van het jaar 2017 is Greenery! ‘Een verfrissende en revitaliserende tint, Greenery symboliseert een nieuw begin’, zo luidt Pantone’s beschrijving.

Onderzoek

Pantone kiest de kleur van het jaar altijd in december, nadat er onderzoek is gedaan naar kleurinvloeden. Er wordt gekeken naar mode, films, kunst, reisbestemmingen en andere sociaal-economische omstandigheden.

Pantone 15-0343

Greenery, ofwel Pantone 15-0343, is een frisse felgroene kleur, die doet denken aan de eerste blaadjes in de lente of jong gras. In september verscheen Greenery al in Pantone’s top 10 kleuren voor het voorjaar van 2017, mede dankzij het kleurgebruik in de lente/zomer 2017 collecties van Michael Kors, Emilio Pucci, Balenciaga, Prada en Gucci.

Kleur van het jaar 2017: Greenery

Greenery is goed te combineren met neutrale of juist felle kleuren, diepe schaduwkleuren, pastellen en metallics. Toch moeten wij stiekem nog wel even wennen na de zachte pasteltinten van het jaar 2016: Rose Quartz en Serenity.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here