Oogschaduw Aanbrengen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

We hebben allemaal wel eens gehoord van oogschaduw. We weten dat het bedoeld is om je ogen mooi te maken en dat het kan in alle kleuren van de regenboog.

Wat echter nog wel eens vergeten wordt is dat er bepaalde technieken zijn om je ogen echt mooi te maken als je oogschaduw gaat aanbrengen.

Aangezien make-up je outfit kan maken of kraken, is het juist aanbrengen van oogschaduw erg belangrijk.

Oogschaduw Termen

Bij het aanbrengen van oogschaduw is het belangrijk dat je enige voorkennis hebt in het gebruik van termen. Hieronder staan een aantal veelgebruikte oogschaduw termen uitgelegd die later in dit artikel naar voren komen.

 • Waterlijn van je ogen: de waterlijn is het waterige lijntje onderin je oog, vlak boven de onderste wimpers. Hier wordt vaak een lijntje gezet met oogpotlood.
 • Crease van je oogleden: je crease is het gedeelte boven het ooglid tot aan je wenkbrauwbot, hier wordt de meest donkere kleur oogschaduw aangebracht.
 • Creasen: het ophopen van oogschaduw in de vettige lijntjes van je ooglid.
 • Ooglid bij oogschaduw: het bewegende gedeelte van je oog waarop je de oogschaduw aanbrengt.
 • Wimperlijn: de lijn vlak boven de bovenste wimpers of net onder de onderste wimpers.
 • Make-up / Oogschaduw Primer: een ander woord voor (oogschaduw)basis.
 • Fall-out: het letterlijk vallen van de oogschaduw op de rest van je gezicht. Dit gebeurt voornamelijk bij loose eyeshadows.
 • Blenden van oogschaduw: het vervangen van de oogschaduw met een blending kwast om zo kleuren mooi in elkaar over te laten lopen.
 • Outer-V: het V-tje dat wordt gevormd door de buitenste ooghoek en de crease/wenkbrauwbot.

Soorten Oogschaduw

Wanneer je op het punt staat oogschaduw aan te brengen is het belangrijk om te weten dat er verschillende type oogschaduw zijn.

Poeder/ Vaste Oogschuduw

Als eerst hebben we de vaste oogschaduw. Deze heeft vrijwel elk cosmeticamerk in haar assortiment en deze oogschaduw vind je ook terug in palettes.

Creme / Cream Oogschaduw

Creamy eyeshadows is een oogschaduw type met een crème-achtige structuur die zowel als oogschaduw of als basis kunnen functioneren. Een groot nadeel van dergelijke oogschaduw is dat ze erg snel kunnen gaan creasen.

Daarnaast hebben we nog pigment/loose eyeshadows. Dit zijn losse poeders en zijn het moeilijkst om mee te werken.

Oogschaduw Make-up Kwasten Gebruiken

Om ervoor te zorgen dat je oogschaduw na het aanbrengen de hele dag blijft zitten is een goede basis erg belangrijk. Verschillende cosmetica merken hebben een oogschaduwbasis in het assortiment.

Met een goede oogschaduwbasis zorg je ervoor dat oogschaduw niet gaat creasen en dat de kleuren van de oogschaduw beter naar voren komen.

Er bestaan verschillende soorten oogschaduwbasissen. Zo heb je potloden die je kunt gebruiken als basis, oogschaduw primers maar ook cream oogschaduw kunnen gebruikt worden als basis.

Breng nooit je oogschaduw aan zonder basis. Niets is minder charmant dan opgehoopte oogschaduw.

Gezichtsmake-up Aanbrengen Voordat Je Oogschaduw Gaat Gebruiken

Voordat je oogschaduw gaat aanbrengen is het verstandig om eerst je gezicht van make-up te voorzien. Dus eerste je foundation, concealer, bronzer, lipstick etcetera voordat je met je ogenmake-up aan de slag gaat zoals oogschaduw.

Mascara Aanbrengen En Oogschaduw

Als je je gezichtsmake-up en lippen make-up hebt aangebracht start dan met het aanbrengen van je oogschaduw. Pas als je de oogschaduw hebt aangebracht moet je je mascara aanbrengen.

Dit is de meeste praktische volgorde bij het aanbrengen van make-up om foutjes te voorkomen.

Hoe Breng Je Oogschaduw Aan?

Oogschaduw breng je aan met een goede oogschaduwkwast. Er bestaat nog al wat discussie over wat een goede oogschaduwkwast is. De één is van mening dat dierenhaar het fijnste werkt, voor de ander werkt synthetisch haar het beste. Het is even kijken wat jij het meest prettig vindt werken.

Kies voor een kwast die het fijnst in de hand ligt en zorg ervoor dat je daarnaast een goede blending kwast hebt.

Kleurverdeling Van Oogschaduw

Uiteraard kun je zelf kiezen welke kleuren je wilt dragen en welke kleuren mooi bij jou passen. In de volgende artikelen lees je meer over oogschaduw voor verschillende kleuren ogen.

 • Blauwe Ogen
 • Groene Ogen
 • Bruine Ogen
 • Grijze Ogen
 • We beginnen bij de binnenste ooghoek. Hier breng je een hele lichte kleur oogschaduw aan, ook wel highlighter genoemd. Dezelfde kleur breng je ook vlak onder je wenkbrauw aan, op het wenkbrauwbot.
 • Vervolgens kies je een iets donkerdere kleur die je over het bewegend ooglid aanbrengt. Blend deze kleuren zodat ze mooi in elkaar overlopen. Tot slot breng je de meest donkere kleur aan in de Outer-V en de crease.Ook breng je met een smal kwastje een lijntje onder je onderste wimpers aan met de donkere kleur. Neem niet teveel oogschaduw op je kwast, het is namelijk makkelijker om kleuren op te bouwen dan ze lichter te moeten maken.
 • Neem nogmaals je blending kwast en blend de drie kleuren goed, zodat ze mooi in elkaar overlopen. Herhaal de bovenste stappen nog een keer om de oogschaduw intenser te maken.Voeg wat meer lichte oogschaduw toe als je de look wat lichter wilt, voeg wat meer donker toe voor meer diepte. Maak je complete ooglook af met een mooie eyeliner en goede mascara.
 • En dan nog een laatste tip: zorg ervoor dat je overdag een draagbare look gebruikt. Kies voor niet te donkere kleuren en vermijd glitters zoveel mogelijk.Mocht je ’s avonds op stap gaan kun je altijd nog een donkerdere kleur oogschaduw aan je look toevoegen. Kies voor kleuren waar je je fijn bij voelt en bij je kleur ogen passen.
Share.

About Author

Leave A Reply