Zo vind je een parfum die bij jou past | 4 handige tips

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De zoektocht naar een nieuw parfum is niet zo gemakkelijk. Veel vrouwen houden het hun hele leven op één en hooguit twee vaste geuren. Tegenwoordig is het aanbod van parfums zo groot dat het moeilijk is om nog een keuze te maken. Het zou echter ook zonde zijn als je hier niets mee zou doen. Zo enorm veel nieuwe geuren om uit te proberen en jij blijft continu bij je oude vertrouwde luchtjes. Niets mis mee natuurlijk, maar wat als je toe bent aan verandering? Met de volgende 4 handige tips vind jij binnen mum van tijd jouw perfecte parfum.Parfum kiezen

1.         Zet eerst eens alles op een rijtje

Allereerst is het belangrijk dat je al jouw wensen en eisen op een rijtje zet. Er zijn ontzettend veel verschillende parfums in omloop. Klik hier bijvoorbeeld om een ruim aanbod te bewonderen. Deze parfums verschillen allemaal van geur. Hoe weet je dan welke geur bij jou past? Belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven. Ben jij iemand die ontzettend romantisch is of neig je juist meer naar de stoere vrouwelijke kant? Deze type vrouwen zullen waarschijnlijk voor zeer uiteenlopende geuren kiezen. Dit omdat elke geur staat voor een ander karakter, een andere stijl en een andere smaak. Door meer over jezelf te weten te komen is de zoektocht naar een nieuw parfum een stuk gemakkelijker.

2.         Voor welke gelegenheid?

Wanneer wil je jouw nieuwe parfum eigenlijk dragen? Dat heeft immers een grote invloed op je uiteindelijke keuze. Een zeer romantische en verleidelijke geur zal je minder snel naar kantoor dragen, maar is weer een uitstekende keus voor een gezellige date. Bedenk wanneer jij een bepaalde geur wilt dragen en stem hier de parfum op af. Zo weet je altijd dat je de juiste keuze maakt.

3.         Kijk naar de verpakking

Ze verzinnen tegenwoordig de gekste dingen om je aandacht te trekken. De kwaliteit van de parfum is daarom vaak ook niet af te leiden aan de verpakking. Dit is gedeeltelijk waar, je kunt immers niet aan de verpakking zien of deze geur ook lekker ruikt, maar het is wel mogelijk om het karakter van de parfum te ontdekken. Zo worden bloemige en vrouwelijke geuren vaak verpakt in roze doosjes en zullen frisse kleuren juist in blauwe of groene flacons verkocht worden. Hierdoor kan je zonder te ruiken al een keuze maken tussen verschillende geuren.

verpakking parfum

4.         Maak gebruik van testertjes

Een parfum kopen gaat niet altijd over rozen. Gelukkig krijg je bij de aanschaf van een nieuw parfum vaak ook enkele testers mee. Zo kan je, mocht je alsnog een miskoop hebben begaan, direct andere geuren uittesten. Je kunt jezelf ook behoeden voor een miskoop door de testers in de winkel al te gebruiken. Spuit de geur op en laat deze enkele seconden intrekken, ruik nu of de geur bij jou past. Spuit niet meer dan 3 geuren op je lichaam, dan kan je geen onderscheid meer maken en is de zoektocht direct een stuk lastiger.

Hopelijk helpen de bovenstaande tips jou bij het vinden van dé perfecte parfum. Wij wensen je alvast heel veel succes én plezier bij jouw zoektocht!

Share.

About Author

Leave A Reply