Bohemian outfit nodig? Zo creëer je de perfecte boho look!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je hoort de term steeds vaker: ‘boho-chic’. Boho is een afkorting van bohemian en deze stijl kenmerkt zich door zijn hippie-achtige invloeden. Deze kledingstijl bestaat al heel lang en is nu weer helemaal in. Wij vertellen je alles over hoe je de perfecte boho-chic outfit creëert!

De bohemian stijl

Wanneer je een boho outfit nodig hebt, bijvoorbeeld voor een bohemian chic thema-feest, zijn er verschillende soorten outfits waar je voor kan kiezen. De bohemian kledingstijl heeft vaak een ontspannen, vrije uitstraling met een vintage gevoel. Niks moet en alles mag. Het hippie-achtige zie je vaak terug in de verschillende kleuren die er gebruikt worden. Vaak wordt de nonchalante, hippie look gecombineerd met chique details. Ga bijvoorbeeld voor een lange jurk met bloemetjes en een paar mooie laarzen eronder. Of kies voor een lange wijde broek in aardekleuren met een topje en een geborduurd vestje. Je mag erg vrij zijn in wat je draagt en alles is goed. Houdt het vooral ontspannen, losjes en kleurrijk en maak gebruik van lichte stoffen zoals linnen.

Sieraden

Bij een boho outfit mag je zeker gebruik maken van sieraden. Wees vooral niet bescheiden, hoe meer hoe beter! Kies bijvoorbeeld voor een grote kralenketting met veel verschillende kleuren of draag grote oorbellen met veren. Ook hoedjes en gekleurde sjaaltjes passen goed in de boho stijl, of draag bijvoorbeeld bloemetjes in je haar of om je pols of enkel. Alles mag!

Belangrijkste kenmerken

Omdat eigenlijk alles mag bij een bohemian stijl, is het soms moeilijk om je outfit te kiezen. Daarom is het handig om de belangrijkste kenmerken te weten, zodat je een richtlijn hebt waarmee je je outfit uit kunt kiezen. Zorg ervoor dat je kleding bloemetjes heeft, opvalt, kleurrijk is, veel ruches of kant heeft, pastel- en aardetinten bevat en/of er romantisch uitziet. Als je outfit aan één of meerdere van deze kenmerken voldoet dan zit je goed!

Bohemian kleding kopen

Ben je op zoek naar een plek waar je bohemian kleding kan kopen? Ga dan bijvoorbeeld langs bij tweedehands winkels. Dit is niet alleen goed voor het milieu en het bespaart kosten, maar hier zijn ook vaak hele leuke items te vinden. Daarnaast kan je altijd online shoppen! Er zijn genoeg webshops die bohemian kleding verkopen, bijvoorbeeld ibzmode. Door online te shoppen kan je makkelijk outfits vergelijken!

Share.

About Author

Leave A Reply