Sieraden cadeau doen: 4 handige tips!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een origineel cadeau verzinnen is altijd lastig. Vaak valt de keuze toch op standaard cadeaus zoals een nieuw parfum of een bloemetje. Wil je een wat anders en is je oog gevallen op een nieuw sieraad? Dan wil je uiteraard wel het juiste sieraad cadeau doen. Welk sieraad moet je dan geven? Ga je voor goud of zilver? Deze vragen zijn niet eenvoudig te beantwoorden, zeker niet als de persoon in kwestie niet afweet van jouw cadeaukeuze. Met de volgende 4 tips geef jij binnen no-time de meest hippe sieraden cadeau:

1.         Ga je voor goud of zilver?

Allereerst is het belangrijk om tussen gouden en zilveren sieraden te kiezen. Hierbij is het essentieel dat je weet waar die persoon van houdt. Zo zijn er vrouwen die de voorkeur geven aan goud omdat ze zilver slecht kunnen verdragen. Dit is een kwestie van heel goed opletten. Let goed op de sieraden die zij nu al draagt. Zo weet je precies voor welk materiaal je moet gaan. Draagt ze weinig tot geen sieraden? Dan zal je zelf een keuze moeten maken.

gouden armband

gouden armband

zilveren armband

zilveren armband

2.         Sieraden kiezen

Vervolgens bedenk je wat voor sieraden je haar gaat geven. Kies je voor een ring, oorbellen, ketting of armband? Het aanbod is reuze. Ook hierbij is het belangrijk om goed naar de persoon te kijken. Heeft ze geen gaatjes in haar oren? Dan vallen oorbellen al snel af. Draagt ze iedere dag dezelfde ketting? Dan is de kans groot dat ze een nieuwe ketting niet snel om zal doen. Kies voor iets wat ze nog niet heeft of wat je leuk kunt combineren met andere sieraden, zo schiet je altijd in de roos.

3.         Maten bepalen

De maat van een sieraad bepalen is zeer lastig, zeker als je het cadeau nog even geheim wilt houden. Vooral de juiste ringmaat vinden kan enorm lastig zijn. Je kunt niet zomaar de omtrek van de vinger opmeten zonder verrassing te verklappen. Je kunt echter wel een beetje ‘vissen’ bij de persoon in kwestie. Vertel bijvoorbeeld dat jouw ring te strak of te los is gaan zitten en welke maat zij heeft. Zo heb je snel een antwoord op jouw prangende vraag. Vind je dit enorm lastig? Vraag dan na aan de leverancier of het mogelijk is om de ring later om te ruilen of kleiner te laten maken. Kies dan voor de meest gangbare maat, zodat de kans groot is dat dit niet nodig hoeft te zijn. Ook bij kettingen is het aan te raden om voor een middellange of korte lengte te kiezen. Dit valt bijna altijd goed!maten kiezen armband

4.         Budget

Een zilveren armband dames cadeau doen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het moet qua prijs niet te gek worden. Daarom is het verstandig om vooraf een budget vast te stellen. Een sieraad hoeft niet duur te zijn. Bedenk hoe duur de cadeaus zijn die jullie elkaar normaal gesproken geven. Het aanbod is in alle prijsklassen zeer groot. Je kunt bij sieradenwinkels terecht voor cadeautjes onder de €15, maar er zijn ook duurdere sieraden in het assortiment. Je kunt het dan ook zo duur maken als je zelf wilt.

Share.

About Author

Leave A Reply