Symboliek bij Assieraden: Het klavertjevier.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bij het selecteren van een passende vorm van asbestemming wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een assieraad. De mogelijkheden op het gebied van assieraden zijn de laatste tijd enorm toegenomen en hierbij speelt symboliek een primaire rol binnen een groot deel van de ontwerpen. Wij vertellen u graag iets meer over populaire symbolen binnen de mogelijkheden op het gebied van assieraden. Hierbij vertellen wij u uiteraard ook graag wat meer over het specifieke symbool, wat de symboliek precies inhoudt en waar deze vandaan komt. In dit blogartikel vertellen wij u graag wat meer over het symbool ‘klavertje 4’, ook wel geluksklaver genoemd, een symbool voor geluk & hoop.

Het klavertje 4 als symbool.

Het klavertje vier is het meest bekend als internationaal symbool voor geluk, maar ook voor hoop en liefde. Ook is de klaver een sterk symbool binnen het Christendom. Om de symboliek van het klavertje 4 te beschrijven beginnen we allereerst met het klavertje 3. De driebladige klaver is binnen het Christendom het symbool voor de heilige drie eenheid: De vader, de zoon & de heilige geest. Vanuit hier komen we uit bij het klavertje 4, want dat is eigenlijk een bijzonder ‘klavertje 3’. Het klavertje 4 is een zeldzame mutatie van een klavertje 4. Men schat de kans op het vinden van een klavertje 4 op 0,01%, waardoor je voor het vinden van een klavertje 4 dan ook ‘geluk’ zou moeten hebben. Dit is de reden dat het klavertje 4 als symbool voor geluk dient. Ook is het klavertje 4 binnen het Christendom een sterk symbool, met name vanwege de gelijkenis met het kruissymbool. Als geheel lijkt een klavertje 4 op een kruis, maar de klavers apart lijken qua vorm op een hart, vandaar ook de link naar de liefde. De 4 klavers van een klavertje vier staan symbool voor de volgende 4 zaken: Liefde, geluk, hoop en vertrouwen.

De klaver als toegankelijk symbool.

Uit bovenstaande toelichting m.b.t. de symboliek van het klavertje 4 (en klavertje 3) is duidelijk geworden dat er sprake is van een ‘brede symboliek’, die ervoor zorgt dat het klavertje 4 als ‘thema’ binnen het ontwerpen van assieraden erg populair is. Het klavertje 4 sluit bij veel mensen, die een bepaald gevoel bij de overleden dierbare tot uiting willen brengen, mooi aan.

Altijd een assieraad naar wens.

Wanneer u op zoek bent naar een passend assieraad – met een toepasselijke symboliek – moet u zeker een kijkje nemen op onze website. U vindt altijd een ashanger bij UitvaartUniq die past bij uw wensen, maar ook voor een asring, as armband, asketting en/of vingerafdruk sieraad bent u bij ons aan het juiste adres.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply