Tips voor het kopen van de perfecte tas

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je outfit is natuurlijk pas echt af met een stijlvolle tas. Tassen kan je als vrouw nooit genoeg hebben. Toch kan het best lastig zijn om de juiste tas met een outfit te combineren. Het aanbod van mooie handtassen is vandaag de dag zó groot, dat je al snel overweldigd raakt. Ben jij toe aan een nieuwe tas? Of wil je gewoon wat meer variatie in je huidige tassencollectie brengen? Hier volgen enkele handige tips voor het kopen van dé perfecte tas.

Houd rekening met je levensstijl

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar geloof ons: rekening houden met je levensstijl is van essentieel belang bij het vinden van dé perfecte tas. Hoe je leeft, vertelt namelijk veel over wat je precies nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe tas. Bijvoorbeeld of je voorkeur naar schoudertassen of rugzakken gaat, je veel of weinig vakjes nodig hebt en of het een grote of juist kleine tas moet zijn. Dit is allemaal afhankelijk van jouw eigen levensstijl.

goudkleurige-schoudertas

Grote of kleine tas?

Iemand die altijd onderweg is en eigenlijk stiekem te veel spullen mee probeert te nemen, heeft uiteraard baat bij een grotere tas. De kans is namelijk groot dat zelfs als je voor een kleinere tas kiest, je alsnog al je hebben en houwen mee probeert te zeulen. Met alle gevolgen van dien. Ga liever voor een grote tas, zodat je altijd over voldoende ruimte beschikt alles mee te nemen.

Neem jij juist altijd zo min mogelijk mee? Dan is een clutch of een kleine crossbody meer wat voor jou. Handig om mee te nemen en nooit te zwaar om te dragen.

Veel of weinig vakjes?

Wanneer je altijd al je hebben en houwen mee probeert te nemen, dan is het ook fijn als je dit goed kunt organiseren. Anders loop je al snel uren te zoeken in die veel te grote tas. Iemand die veel meeneemt heeft daarom ook baat aan meerdere vakjes. Wanneer je nooit verder komt dan een portemonnee, agenda en smartphone dan is dit natuurlijk nergens voor nodig.

Handen vrij?

Reis je vaak met de fiets of het openbaar vervoer? Of heb je jonge kinderen? Dan is het wel zo prettig als je de handen vrij hebt. Kies daarom bij voorkeur voor een crossbody of rugzak, zodat je verder niets in je handen hoeft te dragen. Wel zo prettig en gemakkelijk te dragen. Draagcomfort is in dit geval immers het allerbelangrijkste.

Het juiste materiaal kiezen

Bij het kopen van een nieuwe tas is het natuurlijk ook belangrijk om stil te staan bij het materiaal. Hierbij is het met name belangrijk om met het budget rekening te houden. Zo betaal je logischerwijs veel meer voor echt leer dan voor kunstleer. Bedenk daarnaast ook hoe lang je met de tas hoopt te doen en wat de functie van de tas zal zijn.

De functie van de tas is enorm belangrijk bij het bepalen van het geschikte materiaal. Zo zullen shoppers bijvoorbeeld vaker worden gebruikt voor het dragen van grote en zware spullen. Dan is het wel zo prettig als deze shoppers van sterk materiaal zijn vervaardigd. Zo is leer bijvoorbeeld een ontzettend sterk materiaal. Wie kiest voor echt leer, weet zeker dat de tas jaren mee zal gaan.

Met een klein budget is het echter ook verstandig om naar de prijs te kijken. Voor een echte leren tas kom je dan meestal niet in aanmerking, maar qua uitstraling komt kunstleer toch wel erg sterk in de buurt. Een kunstleren tas is een prima keuze als je een trendgevoelige tas koopt en hier niet langer dan enkele jaren mee wilt doen.

Share.

About Author

Leave A Reply