Waar moet je op letten bij de aanschaf van een boxershort?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De boxershort is niet meer weg te denken uit het huidige modebeeld. Die strakke ‘ballenknijpers’ zijn immers anno 2019 helemaal uit. Maar wat als je een nieuwe boxershort wil kopen? Waar moet je dan op letten? Wat als je een ander merkje zoekt of plotseling voor een ander materiaal kiest? Bij ondergoed is het vooral belangrijk dat het fijn zit. Geen enkele man zit er immers op te wachten dat hij continu zijn ondergoed goed moet trekken. Wil jij nieuw ondergoed aanschaffen? Hier moet je op letten!

Materiaal

Het is vooral belangrijk dat de boxershort goed zit. Hierbij speelt het materiaal een belangrijke rol. Welk materiaal voor jou geschikt is, is vooral afhankelijk van je eigen voorkeur. Katoen en zijde zijn bijvoorbeeld zeer gangbare materialen. Toch kunnen er ook redenen zijn waarom je deze liever niet wilt aanschaffen. Zo zijn er mannen die niet goed tegen zijde kunnen of de belasting van het milieu bij traditioneel katoen verafschuwen. In dat geval zijn er gelukkig ook nog andere opties. Zo is bamboe tegenwoordig een zeer populair materiaal bij de aanschaf van boxershorts. Deze boxers voelen niet alleen zijdezacht aan, maar werken ook nog eens hypoallergeen en worden op milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Bepaal zelf welk materiaal voor jou het meest geschikt is.

Merk

Vind jij het belangrijk dat er een merkje op je boxershort staan? Dan kom je vaak al sneller in een hoger prijssegment uit. Als dit je niet zoveel uitmaakt, kan je de prijs vaak enorm drukken. Bedenk wel dat budget boxers vaak ook op milieuonvriendelijke wijze worden geproduceerd. Vraag jezelf dus af wat écht belangrijk is. Het naampje, het productieproces of de prijs? Alleen dan kan je een weloverwogen keuze maken.

bamigo onderbroeken

Pijplengte

Veel mannen vinden het lastig om de juiste pijplengte te bepalen. Bij korte pijpjes horen we vaak dat ze veelvuldig opkruipen. Hierdoor ben je meer bezig om de pijpjes van je boxer naar beneden te trekken dan dat je echt van het draagcomfort kunt genieten. Boxers met lange pijpjes kunnen daarnaast weer vervelend zijn omdat de pijpjes té lang zijn of aftekenen in broeken. Bekijk goed wat voor jou van toepassing is. Hierbij speelt ook de dikte en breedte van je benen een belangrijke rol. Bij stevigere benen zullen boxers met langere pijpen vaak beter zitten, omdat kortere pijpjes al snel snijden.

Prijs

Wat jij een redelijke prijs vindt voor een boxershort is natuurlijk afhankelijk van jouw eigen wensen. Sommige mannen vinden een boxershort van tien euro al duur genoeg, anderen verblikken of verblozen niet als ze vijftig euro aan heren ondergoed uitgeven. Gelukkig kan je door de verschillende prijssegmenten eigenlijk altijd wel een boxershort naar wens vinden. Als je regelmatig nieuwe boxershorts koopt, zal je merken dat de prijzen uiteindelijk mee zullen vallen. Wacht daarom niet totdat al je boxershorts aan vervanging toe zijn, want dan kan de prijs flink tegenvallen. Als je af en toe een boxershort koopt, zal dit veel minder opvallen in je maandelijkse budget dan als je in één keer een grote uitgave doet!

Share.

About Author

Leave A Reply