Waar moet je op letten bij de aanschaf van goede bedrijfskleding?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het aanschaffen van bedrijfskleding lijkt misschien gemakkelijk, maar wie dat denkt komt vaak van een koude kermis thuis. Meestal gaan ondernemers af op hun eigen smaak, en wat ze er zelf comfortabel uit vinden zien. Helaas komt het dan regelmatig voor dat de bestelling achteraf tegenvalt. De volgende problemen komen heel vaak voor bij de aanschaf van werkkleding:

  • De maatjes vallen veel smaller dan je gewend bent. Hierdoor kunnen de forsere heren en dames binnen het bedrijf moeilijk een comfortabel kledingstuk vinden. Soms komt het zelfs voor dat de maten zo beperkt zijn dat vrouwen in herenkleding rond moeten lopen. Niet bepaald gunstig voor de uitstraling!
  • De bedrijfskleding is na één keer wassen al van zijn logo ontdaan en kreukt, pilt en krimpt snel.
  • Als er nieuw personeel bijkomt en er vraag is naar nieuwe kleding, blijkt plotseling dat de bedrijfskleding alweer uit het assortiment is gehaald.

Door bovenstaande problemen loopt het personeel er niet zo verzorgd bij. Zonde, want werknemers die er professioneel en verzorgd uitzien leveren vaak meer voordelen op voor het bedrijf. Met goede bedrijfskleding kan je dit probleem voorkomen. Maar waar let je op als je nieuwe kleding voor jouw personeel aanschaft? In dit artikel geven we een aantal tips.

Kwaliteitseisen

Allereerst is het belangrijk om naar de stofkwaliteit van de kleding te kijken. Vaak wordt dit vergeten, omdat we vooral met het oog proberen te beoordelen welke kleding er mooi uitziet. Bedenk echter wel dat bedrijfskleding vaak intensief gebruikt wordt en verschillende omstandigheden moet trotseren. Hierdoor moeten ze aan hoge kwaliteitseisen voldoen.

Bekijk daarom goed welke stoffen bij jouw bedrijf passen. De meeste bedrijfskleding bestaat uit een mix van polyester en katoen. Als je op zoek bent naar een oplossing voor de lange termijn, raden wij katoenen kleding af. Alhoewel katoen er heel mooi uitziet in het begin, zullen de kleuren sneller vervagen en kan deze door intensief gebruik snel doorslijten. Laat je daarom niet direct verleiden door de geweldige eerste indruk, maar weeg eerst alle voor- en nadelen van alle materialen tegen elkaar af.werkkleding

Dikke of dunne bedrijfskleding?

Daarnaast moet je ook een keuze maken in de dikte van de stof. Kies je voor dikkere of dunnere bedrijfskleding of is het noodzakelijk om van allebei wat te bestellen? Bij bedrijfskleding moet je altijd een compromis maken tussen de uitstraling, het comfort en de levensduur. Alhoewel dunne bedrijfskleding misschien comfortabeler en luchtiger zit, zal deze bijvoorbeeld sneller slijten. Daarom is het bij sommige beroepen soms noodzakelijk om voor een dikkere stof te kiezen.

Natuurlijk zijn de werkplek en het seizoen ook van grote invloed op de benodigde dikte van de stof. Bij koude werkplekken zal je sneller voor dikkere kleding kiezen dan als de werkzaamheden voornamelijk in hoge temperaturen worden uitgevoerd.

Welke maten zijn verkrijgbaar?

Voordat je direct een hele grote bestelling plaatst, is het wel verstandig om eerst naar de maatrange van een bepaald product te vragen. Het zou immers zonde zijn als je slechts voor de helft van de werknemers geschikte maten kunt vinden en de rest op andere kleding aangewezen is. Met meerdere pasvormen en een grote maatrange vang je dit probleem eenvoudig op.

Share.

About Author

Leave A Reply