Waarom blijven mensen horloges kopen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De traditionele horloge-industrie staat al jarenlang voor een enorme uitdaging. Met de komst van smartwatches en mobiele telefoons is de functie van het horloge een beetje verloren gegaan. Tegenwoordig koop je een horloge dan ook niet meer voor de functionaliteit. De tijd kan je immers ook raadplegen op je smartphone. Maar waarom blijven mensen dan toch nog steeds massaal horloges kopen? Waarom blijft de traditionele horloge-industrie in trek, ondanks de talloze producten die de functie van het horloge overbodig maken? In dit artikel besteden we aandacht aan die vraag en geven we 5 redenen waarom mensen toch nog steeds hun hart verliezen aan horloges.

1.         Prachtige eyecatcher

De schoonheid van een traditioneel horloge is niet te ontkennen. Voor mannen is een horloge vaak het enige juweel dat ze dragen. Een kwalitatief horloge is niet alleen ontzettend mooi, maar kan ook nog eens als kunstzinnig object dienen. Met een Oris horloge geniet je van een juweel dat karakter uitstraalt. Een horloge is dan ook niet alleen functioneel, maar onderdeel van je uitstraling. Dat is dan ook de voornaamste reden waar mensen alsnog voor het traditionele horloge kiezen.

oris horloge vrouw

2.         In alle prijssegmenten verkrijgbaar

In tegenstelling tot smartwatches of smartphones kan je een traditioneel horloge zo duur maken als je zelf wilt. Horloges zijn immers in ontelbaar verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Ook is er veel verschil in prijs. Zo zien we horloges voor slechts een paar tientjes, maar zijn er ook horloges verkrijgbaar die een paar duizend euro kosten. Zo is er werkelijk voor ieder wat wils.

De middensegment van de luxemarkt blijft ook in trek. Hieruit blijkt dat klanten vooral de prijskwaliteitsverhouding ontzettend belangrijk vinden.

3.         Het technische aspect

Mechanische horloges bezitten een charme die we met geen pen kunnen beschrijven. Bij het zien van deze horloges voelen we direct een fascinatie die we niet direct kunnen benoemen. Hoe bijzonder is het dat al die minuscule radarwerkjes in jouw horloge zitten verstopt? Het technische aspect maakt het horloge voor mannen dan ook zeer geliefd.

4.         Status

Hoe onderscheid je jezelf van de omgeving? Natuurlijk kan je felle kleding dragen of een bandana om je hoofd knopen, maar voor een subtielere manier ben je vaak toch aangewezen op de finishing touch, oftewel de accessoires.

Om je eigen smaak en persoonlijkheid te tonen, kan je de hulp van een horloge uitstekend gebruiken. Een horloge kan jou de uitstraling geven die je zoekt. Je draagt het altijd dicht bij je en het is aanwezig bij alles wat je doet. Hierdoor is er bijna geen mode-item wat persoonlijker is dan het horloge.

5.         Lange levensduur

Een goed horloge leeft doorgaans langer dan jij doet. Hierdoor is het horloge niet alleen een prachtig juweeltje voor om je pols, maar zal je na verloop van tijd ook met het horloge geassocieerd worden. Zodra je ooit overlijdt, zullen je nakomelingen jou altijd herinneringen aan dat horloge. Door het persoonlijke karakter van het horloge, leef jij altijd door in de gedachten van je nakomelingen. Een goed horloge kopen doe je niet voor even, dit is een aankoop waar je je hele leven lang plezier van kunt hebben!

Share.

About Author

Leave A Reply