Waarom zouden we bamboe als productiemiddel gebruiken?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bamboe is nog niet zo heel lang geleden ontdekt door de westerse wereld als duurzaam alternatief voor de kledingindustrie. Het materiaal wordt in Azië al eeuwen gebruikt voor verschillende toepassingen zoals: koken, constructie, transport, textiel en medicijnen. In dit artikel willen wij jou graag uitleggen waarom bamboe sokken en bamboe ondergoed een duurzaam alternatief zijn en waarom jij het best kleding van bamboe kan kopen!

Duurzaam

De eigenschappen van bamboe zijn bijzonder, want bamboe is één van de snelst groeiende planten ter wereld. Gemiddeld genomen groeit de plant 5 tot 20 centimeter per dag, maar sommige soorten springen daar behoorlijk bovenuit met maar liefst 120 cm per dag. Bamboe is van nature een gigantisch krachtige plant. Het heeft bijvoorbeeld geen meststoffen of pesticiden nodig om goed te kunnen groeien. Katoen daarentegen gedijt het best bij meststoffen en pesticiden en moet telkens opnieuw worden geplant en geoogst. Duurzaam

Milieuvriendelijk

Bamboe is ontzettend milieuvriendelijk, bamboe heeft bijvoorbeeld niet zoveel water nodig als katoen, heeft ook geen chemicaliën nodig, neemt meer kooldioxide op dan katoen en geeft meer zuurstof af aan de omgeving. Zoals eerder beschreven heeft katoen wel chemicaliën nodig en gebruikt het vele malen meer water. Voor één kilo katoen is maar liefst 10.000 liter water nodig. Bamboe is dus in alle opzichten de duurzamere optie!

Biologisch afbreekbaar

Nog een mooie eigenschap van bamboe is dat het goed biologisch afbreekbaar is. Mocht je dat ene leuke t-shirt niet meer aandoen en toch ervoor kiezen om het weg te gooien, dan weet je dat de impact op het milieu minimaal is.

Share.

About Author

Leave A Reply