Cécile Narinx, hoofdredactrice van de Nederlandse Harper’s Bazaar, heeft het boek ‘Dit boek gaat niet over mode’ geschreven. Een opmerkelijke titel voor een boek van een moderedactrice, die daarom ook wat uitleg vergt…

Mode versus kleding

Dit boek gaat niet over mode dat is duidelijk, maar waar gaat het dan wel over? Het is een ode aan de kracht, de zin, de rollen en de lol van kleding. Kleren zijn nooit gewoon stukken textiel; je communiceert ermee, of je nu wilt of niet. Ze kunnen beschermen, versieren of verhullen en per levensfase, gemoedstoestand, geslacht, sociale klasse, etniciteit, religie en cultuur verschillen.

Het verhaal achter de kleren

Over kleren zijn duizenden verhalen te vertellen. Kleding roept herinneringen op, ze bieden troost, geven aanzien en zelfvertrouwen. Kleren zijn overal en brengen voortdurend een boodschap over. Cécile Narinx rekent met dit boek definitief af met het vooroordeel dat stilstaan bij welke kleding je draagt oppervlakkig zou zijn.

Dit boek gaat niet over mode

‘Dit boek gaat niet over mode’ is geschreven door Cécile Narinx, Merel Bem en Marije van Regenmortel, uitgegeven door Atlas Contact en vanaf vandaag verkrijgbaar in de boekwinkel.

dit-boek-gaat-niet-over-mode-2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here