Het Centraal Museum werkt sinds 2012, samen met 21 andere musea en archieven, aan een Europese online modedatabase: Europeana Fashion. De modedatabase biedt online toegang tot ontwerpen, catwalkfoto’s, filmpjes en modetekeningen van toen tot nu. Veel mode-items zijn door hun kwetsbaarheid nooit eerder aan publiek getoond, maar worden op deze manier voor iedereen toegankelijk gemaakt.

Naast het Centraal Museum werken ook het Victoria and Albert Museum in Londen, het MoMu – ModeMuseum Provincie Antwerpen en Les Arts Décoratifs in Parijs mee aan het project. Inmiddels bestaat de database al uit zo’n 700.000 voorwerpen en dit aantal blijft uiteraard groeien.

Al sinds het begin van de 20ste eeuw verzamelen veel Europese musea kledingstukken en accessoires, maar via Europeana Fashion worden de afzonderlijke collecties samengevoegd met andere verzamelingen, waardoor vergelijkingen met objecten uit heel Europa mogelijk zijn.

Zin om inspiratie op te doen of informatie nodig? Europeanafashion.eu biedt uren kijkplezier en heel veel kennis voor modeliefhebbers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here