Welk Type Blush Past Bij Mij?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een blush aanbrengen kan soms lastig zijn. Maar door de juiste type blush te gebruiken die bij jou past ben jij verzekerd van mooi stralende wangen.

Type Blush En Jouw Type Huid

Als je een nieuwe blush gaat kopen zorg er dan voor dat je weet wat voor soort type huid je hebt. Dit kan een vettige huid zijn of juist een droge huid. Als je een blush gaat kiezen is het dus verstandig om de juiste type blush te kopen dat bij je type huid past. En dan vooral het type huid van je wang. Dat is immers de plek waarop je de blush aanbrengt. Hieronder even snel een overzicht:

Droge huid – Kies voor een cream blush of een vloeibare blush;
Vette huid –  Poeder blush, ook wel pressed blush genoemd;
Gevoelige huid – Kies voor een minerele blush poeder (lees hier meer over in de poeder blush alinea hieronder);
Normale huid – Kies voor een Gel blush.

Poeder Blush

Poeder blush is gemakkelijk aan te brengen en mengt zich makkelijk met andere poeders, zoals foundation.

Let op! Je moet geen poeder blush aanbrengen als je geen foundation poeder op je gezicht hebt. Poeder blush geeft namelijk een te felle tint op je wangen en het ziet er onnatuurlijk uit. Met een goede poeder basis blijft de blush bovendien langer zitten.

De poeder blush is ook te verkrijgen als minerale blush poeder. Dit is voor een gevoelige huid zeer geschikt.

Créme Blush

Créme Blush is geschikt voor een droge of een verbrande huid. Om een clownsgezicht te voorkomen kun je beste een beetje créme blush in de palm van je hand smeren en het daarna over je wangen verdelen. Wees voorzichtig met de hoeveelheid créme blush. Het is makkelijker om een extra laagje aan te brengen dan te verwijderen.

Gel Blush

Gel blush geeft de mooiste tint aan je wangen. Gel blush kun je beste over een moisturiser aanbrengen, maar vooral niet over een foundation basis. Dat geeft namelijk het effect alsof je allemaal stippeltjes op je wang hebt zitten. Reinig je handen na het aanbrengen van gel blush omdat het vlekken op je hand kan achterlaten.

Gel blush is de beste keuze voor in de zomer als je geen bronzer poeder wilt dragen.

Blush Kleuren Kiezen

Als je een kleur gaat kiezen, kies dan niet voor te licht of te donker. Als je naar een 80’s party gaat kan dat uiteraard wel maar als je gewoon een natuurlijke uitstraling wenst kun je het beste voor een natuulijke tint kiezen.

Welke tint past bij jou?

  • Blonde vrouwen: Beige en Roze tinten;
  • Donkere vrouwen: Paarse, Fuchsia of diep Bronse tint;
  • Vrouwen met een Olijfkleurige/Gele huidskleur: Bruine, Amandel kleurige tint;
  • Roodharige vrouwen: Oranje, Perzik tint.

Shimmer Blush Kiezen

Naast de verschillende vormen blush heb je ook nog blush voor speciale gelegenheden. Shimmer blush geeft een mooie gloed en is geschikt voor gala’s, feestjes en wellicht een leuke date.

Share.

About Author

Leave A Reply