Winterjassen voor kinderen online kopen: 3 handige tips

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De afgelopen weken hebben we al genoten van uitbundig en wisselvallig herfstweer. De ene week schommelt de temperatuur nog net rond de dubbele cijfers en de andere week genieten we bijna van een zomerse dag. Veel mensen maken de fout om te wachten tot de eerste echte koude dag, voordat ze een winterjas voor hun kinderen aanschaffen. De voornaamste reden hiervoor is dat ze de maat van hun kids moeilijk kunnen inschatten en het liefst tot het laatste moment wachten, zodat ze zeker zijn dat ze de jas voor het hele seizoen kunnen gebruiken. Het nadeel is echter dat de keus in winterjassen dan nog maar heel beperkt is. Juist het najaar is het perfecte moment om een praktische en mooie winterjas aan te schaffen. Dikwijls gebeurt dit online, maar toch vinden veel moeders het lastig om in te schatten welke jas en maat geschikt is voor hun kindjes. Met de volgende tips is dat probleem verleden tijd.

Trek de groeicurves door

Je hebt eindelijk de perfecte Le Chic winterjas gevonden! Vol trots laat je de jas zien aan je dochter en ook zij is er dol op. Het lijkt een match made in heaven te zijn, maar dan moet je nog de geschikte maat zien te vinden. Het is vaak lastig om in te schatten welke maat je dochter zal hebben in de winter. Gelukkig is hier een handig trucje voor! Als je regelmatig naar het consultatiebureau gaat, ben je maar al te goed bekend met de zogenaamde groeicurves. Veel moeders klagen over het gebruik van deze curves, ieder kind is immers anders, maar in dit geval is het zeer handig. De meeste kinderen blijven immers altijd op dezelfde lijn groeien. Als je de lijn doortrekt naar de maand waarin het volop winter is, kan je ongeveer zien hoe lang hij of zij op dat moment zal zijn. Op basis van die informatie kan je de juiste maat vinden. Handig, nietwaar?

Le Chic Winterjas

https://www.olliewood.nl/le-chic-winterjas-va-898

Bestel meerdere maten

Online shoppen is niet alleen super handig, maar kan ook lastig zijn als je niet kunt passen. Gelukkig is daar ook een gemakkelijke oplossing voor. Bij de meeste webshops is het immers mogelijk om achteraf te betalen en gratis te retourneren. Door meerdere maten te bestellen, kun je de jassen gemakkelijk thuis stuk voor stuk aanpassen. Twijfel je over een maat? Kies dan altijd voor de grootste. De winter duurt nog lang en de kans dat je kind snel zal groeien is een stuk groter dan dat hij een tijd in dezelfde maat blijft hangen.

Koop nooit een té grote of té kleine jas

Té is eigenlijk nooit goed. Wij raden dan ook altijd aan om een jongens winterjas wel degelijk op de groei te kopen, maar er ook weer niet voor te zorgen dat je zoon hier in ‘verzuipt’. De jas moet immers wel geborgenheid en voldoende bewegingsvrijheid verschaffen. Dit is niet mogelijk als de jas té groot of té klein is. Koop liever twee winterjassen in verschillende maten, dan één te grote jas die helemaal niet prettig voelt voor je kind.

winterjas jongen

https://www.olliewood.nl/napapijri-anorak-ski-winterjas-va-128

Share.

About Author

Leave A Reply