Winterkamperen: waarom jij het zou moeten doen en tips!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gezellig ’s avonds kijken naar de heldere sterrenhemel, terwijl je het geluid van een knapperend kampvuurtje op de achtergrond hoort. Heerlijk met wat lekker eten en een warme chocomelk of een lekker glaasje glühwein. Wanneer je gaat slapen diep wegkruipen in je warme, donzige slaapzak en vervolgens de volgende dag wakker worden van de winterzon die alweer aan de hemel staat. Zie jij dit helemaal voor je? Dan is winterkamperen iets voor jou! In deze blog vertellen we je waarom je winterkamperen moet proberen en geven we je wat handige tips! Lees snel verder, want winterkamperen is een erg leuk alternatief voor de wintersport. 

Waarom jij zou moeten winterkamperen!

Houd je van kamperen in de zomer? Dan vind je winterkamperen waarschijnlijk ook erg leuk. Maar ga je normaal in de zomer niet zo snel kamperen, ook dan is winterkamperen mogelijk wel iets voor je! Winterkamperen heeft namelijk verschillende voordelen. Zo is het avontuurlijk. Door de kou en andere weersomstandigheden word je een keer op een andere manier uitgedaagd, dan wanneer je bijvoorbeeld in een huisje op vakantie gaat. Daarnaast zorgt dat natuur waarin je je begeeft, ook voor rust en ontspanning. Maak bijvoorbeeld een heerlijke winterwandeling en neem warme chocomelk mee! Ook bevind je je een heel weekend of een hele week in de buitenlucht. Niets zal je zo goed doen als de frisse lucht. Tot slot kun je vuurtjes stoken en heb je geen last van insecten zoals je in de zomer wel zou hebben. Ideaal dus als dat je tegenhoudt om te gaan kamperen in de zomer! 

Een paar tips

Winterkamperen heeft dus vele voordelen, maar je moet je wel ook goed voorbereiden op de kou en andere uitdagingen. Tegenwoordig vind je wintercampings waarin alles al voor je geregeld is zoals een wigwam, met genoeg warme dekens en een kachel. Als je naar zo’n camping gaat hoef je je minder goed voor te bereiden dan wanneer je met je eigen tent of caravan gaat. Je hoeft bijvoorbeeld niet voor een kachel en dekens te zorgen. Denk wel aan warme truien, dikke sokken en misschien wel een thermolegging die je kunt dragen onder je broek. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor bijvoorbeeld voor een goede kachel als je met je eigen tent of caravan gaat. Warmte zul je namelijk wel echt nodig hebben op een wintercamping. Zorg er ook voor dat je gedurende de dag in beweging blijft. Zo blijf je de hele dag lekker warm.

Share.

About Author

Leave A Reply