Zelf highlights zetten? Zo doe je dat!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een kapsel met een frisse, ‘sunkissed’ look, dat willen we natuurlijk allemaal wel. Met highlights kun je voor dit mooie effect zorgen. Highlights zijn plukjes in je haar die lichter zijn dan de eigen haarkleur. Voor het optimale effect zijn de plukjes een paar tinten lichter dan je eigen haarkleur. Met highlights kun je diepte creëren, je gezicht vormgeven en je ogen accentueren. Helaas is het zetten van highlights best prijzig. Bij een goede kapsalon kost het zetten van highlights al gauw zo’n €50. Ook moet je er rekening mee houden dat je highlights regelmatig moet bijwerken, omdat er na een tijdje uitgroei zichtbaar is. Gelukkig kun je ook zelf highlights zetten. Met dit stappenplan helpen we je op weg.

Het juiste highlight pakket

Voordat je kan beginnen met zelf highlights zetten, is het belangrijk een geschikt highlight pakket aan te schaffen. Afhankelijk van de lengte van je haar moet dit pakket een kapje bevatten. Bij kort of middellang haar heb je een kapje, een haakje en een kwast nodig. Bij langer haar is een kapje niet noodzakelijk. Wel moet het pakket voor zelf highlights zetten in dat geval applicators bevatten om de verf gelijkmatig over je haar aan te kunnen brengen. Verder is ook de kleur van de highlights van belang. Voor een natuurlijk effect kun je het beste een kleur kiezen die het dichtst bij je eigen haarkleur ligt. Zorg ervoor dat de kleur niet meer dan drie tinten van je eigen haarkleur verschilt. Zo voorkom je dat het haar er door strepen onnatuurlijk uit komt te zien. 

Voorbereiding op de highlights 

Het is belangrijk dat je haar in de juiste staat is voor het zelf highlights zetten. Zo is het belangrijk de highlights een aantal dagen na de laatste wasbeurt aan te brengen. Als je de verf namelijk aanbrengt op haar dat net is gewassen, kan het haar beschadigd raken, aangezien de beschermende oliën door het wassen zijn weggespoeld. Zorg er verder ook voor dat het haar droog is wanneer je de highlights gaat aanbrengen. Verder is het belangrijk om vooraf een plukje haar te testen, voordat je je hele kapsel doet. Zo kun je zien hoe de highlights op jouw haar zullen uitpakken. 

Kies waar de highlights moeten komen

De meeste pakketten voor zelf highlights zetten bevatten een kapje. Hierin zitten kleine gaatjes waar je je haar dat lichter gaat worden doorheen kan trekken. Door middel van het kapje worden de highlights gelijkmatig over het hoofd verspreid. Wanneer je zelf wilt bepalen waar de highlights moeten komen of wanneer je lang haar hebt, is het beter dit kapje niet te gebruiken. In plaats daarvan kun je plukjes kiezen die je lichter wilt hebben en deze apart houden met haarspeldjes. Wanneer je wel gebruik maakt van het kapje, dan kun je door middel van het haakje plukjes haar door de gaatjes trekken. Wees je ervan bewust dat je niet alle gaatjes hoeft te gebruiken. Mocht je liever wat minder highlights hebben, gebruik dan minder gaatjes. 

De highlights in het haar aanbrengen

Bij het zelf highlights zetten heb je een kleurenmengsel nodig. Meng hiervoor de crème en de poeder uit het pakket totdat je een mooi mengsel krijgt. Vervolgens kun je het mengsel aanbrengen. Het is belangrijk dat iedere pluk met evenveel verf bedekt wordt. Zorg er daarnaast voor dat je van voren naar achteren werkt. Hierdoor werken de voorste plukken iets langer in, waardoor deze iets lichter worden. Dit geeft het meest natuurlijke effect, omdat de voorste plukken altijd wat lichter zijn. Wanneer je niet gebruik maakt van het kapje, kun je de geverfde plukken haar door middel van stroken aluminiumfolie van elkaar gescheiden houden. Hiervoor leg je eerst een strook folie onder een pluk die je wil verven. Vervolgens breng je hier het mengsel met de applicator op aan. Wanneer je alle plukken gehad hebt, dek je het haar met een douchemuts af. Laat het ongeveer 20 minuten inwerken. Hoe langer je wacht, hoe lichter de highlights worden. 

Uitspoelen van het haar

De laatste stap van het zelf highlights zetten is het uitspoelen van het haar. Verwijder de douchemuts en gebruik vervolgens de crème uit het pakket om je haar uit te spoelen. Het is belangrijk dat je eerst de crème gebruikt, voordat de plukken in contact komen met de rest van het haar. Vervolgens kun je ook het kapje verwijderen en je haar wassen zoals je gewend bent. Zorg ervoor dat je (ook bij de volgende wasbeurten) gebruik maakt van shampoo en conditioner voor gekleurd haar. Zo droogt je haar minder snel uit en voorkom je dat de highlights geel worden. 

 

Share.

About Author

Leave A Reply