Zo creëer jij een goede kledingstijl

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ze zeggen niet voor niets dat kleren de man maken. Als man wil je natuurlijk altijd leuke en comfortabele kleding dragen. Het is niet altijd makkelijk om meteen een goede kledingstijl te ontwikkelen. Hoe zorg je ervoor dat je stapsgewijs een garderobe van bijvoorbeeld thestorewoerden.nl samenstelt waar je je goed in voelt? Lees snel verder!

1: Kijk naar je lichaamsbouw en huidskleur

Een van de eerste tips is kijken naar je lichaamsbouw en huidskleur. Je lichaamsbouw bepaalt voor een groot deel welke patronen en vormen perfect bij je passen. Ben je klein of juist erg lang? Hoe ziet jouw postuur eruit? Dit zijn allemaal zaken die beïnvloeden welke kleding goed bij je past. Waar vrouwen hun jurkjes kiezen op basis van hun bouw, is dat bij mannen niet anders met mannenkleding. Op basis van jouw lichaamsbouw kun je op zoek gaan naar goede kleding en echt je eigen stijl gaan ontwikkelen. Jouw huidskleur bepaalt daarnaast welke kleuren bij jou goed tot hun recht komen.

2: Goede basics zijn belangrijk

Je hebt altijd baat bij het hebben van goede basics. Denk hierbij aan zwarte en witte shirts, maar ook aan een wit overhemd of een pantalon in een neutrale kleur. Je kunt dit gebruiken als onderdeel van een outfit, maar je kunt er ook altijd voor kiezen om een tijdloze, minimalistische outfit te creëren waarmee je altijd goed zit. Natuurlijk kun je ook voor felle en opvallende kleding gaan, maar een aantal basics in de kast is een echte must.

3: Ontdek verschillende materialen

Als jij je goed voelt in kleding straal je dit uit. En ook het materiaal van de kleding speelt hier een rol in. Denk hierbij niet alleen aan waar jij je goed in voelt, maar ook aan wat goed bij de seizoenen past. Zo is een pantalon verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en kunnen ze goed aan zomer en winter worden aangepast. Dit geldt ook voor veel andere kledingstukken. Ontdek stoffen die jij fijn vindt. 

4: Investeer in kwalitatieve kleding

Altijd belangrijk: zorg voor kwalitatieve kleding. Je doet niet alleen langer met goede kleding, maar het is hierdoor ook nog eens een duurzame keuze. Goedkoop is duurkoop, ook als het gaat om kleding. Daarom is het aan te raden om beter wat meer uit te geven aan die ene goede blouse, dan dat je een goedkope optie kiest die je na een aantal maanden weg kunt gooien omdat hij snel lelijk wordt.

5: Maak je look af met goede accessoires

Een kledingstijl is niet compleet zonder accessoires. Hiermee maak je een outfit helemaal af. Denk aan een stijlvolle zonnebril, een subtiel sieraad of een pet of riem. Kijk wat bij jou past en hoe je jouw outfit nog leuker kunt maken, zonder dat je hierbij je eigen stijl uit het oog verliest. 

Share.

About Author

Leave A Reply