Zo geef je minder geld uit aan kleding

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wie dol is op fashion zal beamen dat dit geen goedkope hobby is. Als je er iedere dag fashionable bij wilt lopen, vraagt dit wel om een flinke greep uit je spaarrekening. Maar is dat eigenlijk wel nodig? Is het echt noodzakelijk om iedere maand heel wat geld uit te geven aan nieuwe fashionitems? Of zijn er ook andere manieren waarop je dit aan kunt pakken.

Hoewel er goed uitzien natuurlijk ontzettend belangrijk is, mag dit niet betekenen dat je financieel in de problemen komt. Daarom is het verstandig om altijd de juiste keuzes en overwegingen te maken. Bovendien is minimalisme tegenwoordig helemaal in. We hoeven geen gigantische garderobe meer te hebben om er stijlvol bij te lopen. Juist door slechts maar enkele items in de kast te hebben word je een stuk creatiever. En dat is niet alleen goed voor jouw gevoel voor fashion, maar ook zeker voor je portemonnee. Ben jij benieuwd hoe je nog meer geld kunt besparen op kleding? Hieronder vind je een aantal handige tips.

Maak gebruik van leuke acties en handige kortingscodes

Kleding shoppen is niet alleen heel leuk, maar hoeft ook helemaal niet veel te kosten. Wanneer je het op de juiste manier aanpakt kan je juist enorm veel geld besparen. En stiekem wordt het dan ook nóg leuker om jezelf uit te dagen om voor steeds scherpere prijzen aankopen te doen. Op FashionLAB vind je al een aantal handige kortingscodes die jou op weg kunnen helpen. Hier vind je kortingscodes die zowel gelden tijdens de sale als op nieuwe collecties. Hier bespaar je al snel enkele tot tientallen euro’s mee. Dat is nog eens mooi meegenomen!

FashionLABProbeer te allen tijde te voorkomen dat je kleding voor de volle prijs aanschaft. Er is altijd wel ergens een uitverkoop of kortingscode te vinden. Online shoppen biedt in dit geval voor je portemonnee enorm veel voordelen.

Koop niet alleen trendgevoelige kleding

Het is voornamelijk belangrijk om je eigen stijl aan te houden. Je hoeft jezelf niet altijd te laten leiden door de huidige modetrends van 2020. Wanneer je enkel voor trendgevoelige kleding kiest, is de kans groot dat je hier over enkele maanden al op uit bent gekeken. En dat is natuurlijk zonde.  Kies daarom vooral voor kleding die bij jouw eigen stijl en smaak passen. Hier doe je doorgaans veel langer mee, waardoor je op de lange termijn meer geld bespaart.

Koop niet alleen trendgevoelige kleding

Investeer in (goedkope) nieuwe accessoires

Wie zegt dat je een compleet nieuwe garderobe moet aanschaffen om een nieuwe look samen te stellen? Er zijn verschillende manieren om jouw huidige garderobe nieuw leven in te blazen. Bijvoorbeeld door het gebruik van (goedkope) nieuwe accessoires. Een lange ketting, stoer horloge of een opvallende armband kunnen jouw outfits direct een geheel andere uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld ook eens aan het gebruik van een tailleriempje om een basic shirt of vest net wat specialer te maken. Zo kun je de drang om telkens nieuwe kleding te kopen in toom houden en geniet je ondertussen van geheel nieuwe looks. Bovendien hoeven accessoires helemaal niet zo duur te zijn. Zo maak je simpelweg een fashion statement met iedere outfit.

Wees kritisch

Koop nooit kledingstukken waar je over twijfelt. Als je in de winkel al niet geheel overtuigd bent, is de kans klein dat dit thuis wel zal gebeuren. Waarschijnlijk zal de outfit vervolgens ergens achterin de kast belanden. En dat is natuurlijk jammer, want voor dat geld had je ook iets kunnen kiezen waar je wél verliefd op was. Waarom zou je immers geld neertellen voor iets wat het ‘net niet helemaal is?’

Wees daarom kritisch tijdens het doen van aankopen en vraag jezelf telkens af of je het echt gaat dragen. Zo bega je minder snel een impulsaankoop.

Share.

About Author

Leave A Reply