Zo houd jij jouw gezonde voornemens wel vol!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het nieuwe jaar staat voor velen in het teken van goede voornemens. Vaak zijn dit voornemens met betrekking tot gezonder leven. Of het nu gaat om minder snoepen, meer bewegen of minder vet eten: er zijn genoeg invullingen voor een gezonder leven. Maar vaak is het wel lastig om deze voornemens vol te houden. Hoe zorg jij er voor dat je ze blijft volhouden in plaats van dat het iets tijdelijks blijft? Ontdek hoe jij jouw voornemens vast houdt in deze blog!

Met z’n tweeën sta je sterker

Samen iets volhouden is makkelijker dan alleen. Wanneer jij jouw voornemen deelt met een vriendin, vriend, partner of familielid kun je elkaar steunen en motiveren. Dit geldt helemaal voor wanneer je meer moeite hebt met bepaald onderdelen. Zo kun je samen gaan sporten, recepten uitdelen en elkaar fysiek of via appjes elkaar bemoedigen om door te gaan. Bij sommige applicaties kun je resultaten delen met elkaar. Zo steun je elkaar en maak je er ook een beetje een spel van. Een voorbeeld hiervan is Strava. In deze app zet jij al jouw sportieve prestaties en kun jij deze met anderen delen.

Houd de doelen realistisch

Doelen vaststellen binnen jouw goede voornemens die jij niet kan behalen werkt natuurlijk niet motiverend. Kies daarom voor doelen die haalbaar en realistisch zijn. Zo kun je kiezen voor kleine stappen die jouw leven niet zullen belemmeren. Kies bijvoorbeeld voor meer groente verwerken in jouw eten. Dit kan gemakkelijk door extra groenten toe te voegen aan een pastasaus, het te blenden met fruit en dit te drinken als smoothie of door groente als snack te eten. Door het concreet te maken, is het gemakkelijker om je hier aan te houden. Dit is ook het geval bij sport doelen. Je kunt niet van de een op de andere dag enorme prestaties leveren. Dit is ook een aanslag op jouw lichaam. Wanneer je niet goed weet waar je moet beginnen zijn groepslessen een uitkomst. Ook kun je een beroep doen op trainers bij de sportschool waar jij sport.

Maak het leuker voor jezelf

Het is belangrijk om het behalen van de doelen als iets leuks te zien. Dit maakt het makkelijker om het vol te houden voor een langere periode. Dit kun je doen door het behalen van een doel te koppelen aan een beloning. Een beloning kan een dag naar de sauna zijn, het boeken van een vakantie of het kopen van iets wat je al langere tijd wilde. Ook het bijhouden van progressie door middel van foto’s kan jouw motivatie een boost geven. Tot slot kun je het ook makkelijker maken door het gezondere eten extra mooi te serveren of door bijvoorbeeld water te drinken uit een mooie waterfles. Zo kun je een waterflessen bedrukken met een inspirerende tekst of een foto waardoor jij elke keer wanneer je water drinkt weer herinnerd wordt aan jouw voornemens.

Wat is jouw plan om jouw voornemens vol te houden? Welke methode werkt het beste voor jou?

Share.

About Author

Leave A Reply