Zo verschijn je stijlvol op je werk

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sommige bedrijven hebben een kleding etiquette en bij sommige bedrijven mag je zelf kiezen wat je draagt, zolang het natuurlijk representatief is. Voor veel mensen is dit geen probleem en hebben ze een aantal vaste outfits die ze dragen naar werk. Maar wij vrouwen willen toch graag altijd nét even extra geven en goed voor de dag komen. Niet alleen wat betreft kleding, maar ook qua uiterlijk en accessoires die we met ons meenemen. Om hier op in te haken, geven wij je graag een aantal tips waardoor jij altijd zakelijk en toch stijlvol op je werk verschijnt!

Eerste indruk

Een eerste indruk is ontzettend belangrijk, zeker op de werkvloer. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat je eerste indruk wordt bepaald door je uiterlijke verschijning met maar liefst 55%. Best een goede reden dus om jouw werkimago even flink onder de loep te nemen. Zo ben je met je kleding en accessoires al op de helft, doe hier dus je voordeel mee!

Accessoires en kleuren

Natuurlijk spelen felle kleuren een rol in je persoonlijke garderobe. Maar als het gaat om werkkleding is het belangrijk om deze kleuren zo neutraal en onopvallend mogelijk te houden. Zeker in de formele wereld zijn de kleuren wit, zwart en donkerblauw erg populair. Dit wil niet zeggen dat je niet mag spelen met leuke kleuren in accessoires. Heb je bijvoorbeeld een sleutelbos die je overal mee naartoe neemt binnen het pand? Koop dan een sleutelcord van Keycord-lanyard. Het cord is verkrijgbaar in verschillende kleuren en printjes. Dit geeft een leuk effect als je een donkere en zakelijk pak aanhebt, waar je vervolgens een vrolijk keycord aan hebt hangen. Succes gegarandeerd bij je collega’s! Naast een keycord kun je natuurlijk gebruik maken van verschillende soorten accessoires, waarmee je stijlvol op je werk komt. Een werktas speelt hier ook een belangrijke rol in. Naast een saaie laptoptas, kun je namelijk ook kiezen voor bijvoorbeeld een Ted Baker tas. Veel designermerken hebben handtassen op de markt gebracht die ook uitstekend werken als werktas. Kies voor een langwerpig model met verschillende vakken, zodat je een laptop en belangrijke papieren kunt opbergen. Tip: laat de kleur van je accessoires contrasteren met je werkkleding. Het is bewezen dat je met meer kleurcontrast meer autoriteit uitstraalt. Probeer het natuurlijk wel netjes te houden en beperk je outfit tot niet meer dan drie kleuren. Want nog altijd geldt: “less is more”.

Share.

About Author

Leave A Reply